Washington DC

Tisdag morgon, metro in till city för en heldag i huvudstaden.
.
The Capitol
Washington monument och World War 2 memorial i förgrunden.
Lincoln Memorial och dess kanadensiska vakter.
Lincoln är stilig trots felvändningen.
Korean War Memorial
Lååång promenad för dessa små benen från Lincoln över till Jefferson.
Inte lätt i värmen heller för den delen.
Jefferson memorial. Träden längs vattenbrynet är cherry blossom trees, och det sägs att den är platsen förvandlas till ett ljusrosa paradis under våren. Värt återbesök!
Helt plötsligt blev VI den stora turistattraktionen, då en chinesisk kvinna kom fram till mig och sa "beautiful" och ville ta bilder tillsammans med oss. Det hela var så komiskt att jag bara var tvungen att ta en bild på den, enligt Claire, awkwarda händelsen. Inte nog med de tre personerna som turades om att posera med oss.. det fanns även en fjärde person, utanför bild, som filmade mötet med de blonda barnen.
Claires trötta ben resulterades i en 20 dollars cykeltaxi tillbaka till monument mall och the Air and Space museum. Vi spenderade en effektiv timme i museets alla kanter och vrår innan det var dags för dagens sista stopp.
U.S Marine Sunset Parade. Med musik och silent drill platoon exhibition där soldaterna snurrade och kastade runt sina gevär. Mäktigt. Amerikanskt. Overkligt. Minnesvärt. Inte nog med att vi fick se detta event... jag lyckades också genom min ytterst svenska accent ge oss VIP stolar för hela familjen i det inhägnade området. Inte illa. Ibland är det bra att bryta på svenska.

Kommentarer
Postat av: Mamma och Pappa

Fantastisk promenad - tack för den. Vi klarade oss utan cykeltaxi;)

2010-07-29 @ 13:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0