torsdag 26e februari

 
Många bollar i luften... o när det var som mest stressigt att byta blöjor, efter att jag serverat alla frukt, fick jag i uppdrag att vakta de sista 3 som sov ute i sina vagnar... en kvart senare, 6 blöjor plus en bajsblöja senare, när jag slutade för dagen såg jag de 3 vagnarna stå kvar ute med tre klarvakna ungar i. PANIK! Jag hade glömt min vakt!
meeeen ettåringar mår väl bara bra av 15 minuters extra vila på eftermiddagen.. inte sant? Fick hursomhelst kasta in ungarna till sin avdelning  i rusfart och hiva in vagnarna i förrådet innan jag kunde springa till bussen och precis hinna innanför dörrarna före avgång. phu. Tack gode gud för att bussen tar 30 minuter. Det blev 30 minuters skön vila innan jobbet på coop drog igång 16 - 22.15. wooo, it's all about the money ;)


almost summer


Egentligen var det inte tänkt att jag skulle spendera sommaren i halmstad.. men efter ett jobberbjudande svårt att tacka nej till så verkar det som att det ändå blir en sommar på hemmaplan... och helt ärligt ser jag fram emot det.
full fräs mot midsommar.


 




Coop OBS


Idag var jag på jobbintervju på Coop OBS. De anställde mig direkt till vår/sommar - marknaden som drar igång i mitten på mars. Kommer endast jobba kväll och helger vilket ger mig tid att fortfarande byta blöjor och leka i geggan i barnehagen. Tyvärr kommer jag behöva säga upp mig från Åhléns... och sluta uppdragdet på Coop Prix.. men det kommer bli värt det. Endast två arbetsplatser genom samma arbetsgivare. can't be much better. Verkar som att det blir mycket jobb, vilket är bra! 53h ena veckan och andra 63h... vad blir det? 100% ++? På det här sättet blir jag halvt ledig på fredagar, har varannan lördag ledig och alltid ledig söndagar. Inte illa va?

ooooh och extra plus är att jag får jobba på samma arbetsplats som lisa. Då kan vi ha lunchdate i kantinen och lifta med bussen ihop. Toppen! Ännu mer plus är att man får ta med gratis bröd på OBS också... LYX!

Nu ska jag ta hand om min sjuka vän Lisa och se till att hon blir friskus snarast! Vaniljglass och te - vilken medicin!

oooh.. en sak till. Nu är snön borta.. och våren är nästan här. Smile!

Jämställd lya

Nu bor Björn inte längre ensam med två blondiner... utan tre.



Welcome Linus till källaren!!!


pancake breakfast

Mysmorgon i källaren med pannkakor. Skönt att det äntligen är söndag och INGENTING planerat. Eller jo... film, kos, gos och vårpromenad. wow, we're busy.


Syns inte så bra på bilden.. men alla fick en pannkaka med sitt namn på. Lite extra lyx i vardagen!



weekends are for the worriors

Ready, set, go!

weekend w e e k e n d weekend


Prosjekt STOFF...

Dagens projekt på Åhlens tog tid.. men det var värt varenda rullade tygbit.




eg må...

... ta tillbake lite av vad eg sa senast. Slask och pissregn kan vara okey.. men när man vaknar till snöväder och ett dm tjockt gnistrande, knarrande snötäcke på backen är det inte lika kul längre. Jag som trodde att snön skulle försvinna så att jag;

ett, kan ut och springa utan att behöva trippa eller halka
två, känna att det är ok att ha tygskor på sig
tre, inte kommer försent till jobbet pga sena bussar

Jag har hittills varit hyffsat nöjd med bussarna i Stavaner men idag var en bottendag och jag fick vara med om det värsta ever i min busshistoria. Vanligtvis tar det 25 minuter att åka till jobbet men idag tog det två timmar pga snö-ovädret. TVÅ timmar halvt stillastående på motorvägen är INTE kul. Jag är dock glad att jag inte var en av de stackarna som hoppade på sist och inte fick sittplats...

I barnehagen var det självklart lycka att det kommit mer snö. Byggde snöslott, snötorn med färg och snögubbar. Drack även varm kakao till lunch vilket var en höjdare för alla kalla små barn och vuxna.

Måste berätta att mamma ringde ikväll för att berätta att de hade sportlovsmys hemma hos oss med kusinerna. Kändes lite tungt att jag just då rörde om i mitt pulvermos när de mumsade kyckling och pappas jordnötssås... life's hard.




back in town

äntligen har Lisa kommit hem efter en helgs resa till sverige! Med sig hade hon en välkommen vattenkokare, termos, kentucky fried chicken kylväska, muffinsformar och bakpulver. HURRA!

Ser fram emot en kjempe arbetsvecka med blöjbyten, smyckesträd-försäljnings-tävling, varo-upp-packning och en hel del nöje i källaren på Storhaug. Tänk vad bra att man trivs med livet trots snöslask och pissregn.




over and out, pirr i magen och tjillevippen.
snakkes!

Vassøy


Jens, Foppa, Björn och Elisabeth på amazing söndagstur med båt till lilla ön vassøy. Kallt, blött, äventyrligt och med russinbullar i väskan. couldn't be much better,



   



 


allaskärleksdag

för visst är det något speciellt med den 14e...



hope you have a sweet day!

tygskor i snö...

... är ingen vidare kombination.
 Idag har vi varit på tur med 19 tvååringar och 17 4-5 åringar. Vi hade tur att vara 7 vuxna vilket verkligen behövdes då vi för dagen hade planerat att "laga bål" och grilla ostmackor och fiskekakor. Det tog tid att få fyr på brasan så under tiden underhöll vi ungarna med pulkåkning, jagande, gungande och lekandes på lekplatsen. Jag måste erkänna att jag är sååå trött på vantar. De ligger utspridda överallt och hela tiden är det någon unge som klagar att de vill ha dem på eller av och om de inte hänger på overallen så måste man leta i ryggsäckar eller i vagnar eller på marken efter dem. sååå trött! Det var hur som helst en mycket rolig dag och jag har verkligen tur som får vara ute så mycket i jobbet... Dessvärre har jag inga bra vinterskor med mig så det blir tygskor i snön. blött o kallt.. men vad gör man inte för en stunds lekande i snön med ett gäng småungar?! :)

Idag åkte Lisa till Hstd för att fira sin pappas födelsedag (Grattis!!) Hon försov sig i morse stackaren men lyckades ta sig till nästa tåg och får åka med hem utan att betala extra. Tur det!! Tyckte så synd om henne i morse när hon insåg att tåget gått. typiskt! Hon är iaf världens bästa och hopas helgen går fort så min roomie kommer tillbaka snart igen.




online

well... do I have to say much? We're either working nor... eeeh... doing nothing...?



colors makes me smile



Idag har vi varit på långtur till pulkabacken med alla tvååringar och några av ettåringarna. Underbart väder, snövit mark, kallt, matsäck och soligt. Helt underbar utedag! Kan inte minnas när jag åkte pulka sist heller för den delen.


 


It's been a great weekend



# 1


Bästa försäljaren på Åhléns i januari... JAG!
jippie!

I declare war

Lovisa ger mig en normal diagnos.. men jag tror den här kampen kräver hårdhandskarna.


it wont be easy. but I can do it and I will put my ass into it.

På tallriken...

.. och Kange säger att han äter så lite nu för tiden..?



tack o lov för lågpris-matkedjor! Hejja Kiwi och Rema!

Laura,

I hope you have a wonderful birthday. Wish you all the best!


 

(honestly... my fingers were barely movable after writing this without gloves in the snow. freezing! But, I had a vision and I made it.)

ps. I miss you!


Let it snow!

Stavanger blev vitt under natten till alla barnens (och Runes) glädje. Det blev en heldag utomhus i snövädret, rullandes av snöbollar och lagandes av snögubbar. What a day! Idag har det även varit sol till min förtjusning vilket lockade fram den kreativa sidan av mig och Sandra. Jag agerade skulptör och Sandra målare.


Favvis-Rune med bamse snöklot.

 
"lagat" orrrrm og bläcksprut med Sandra och barnen.


neee.. jag kan inte klaga på mitt jobb.. :)

IKEA

where magic happens



  
före  och efter 

Lägg märke till den fina mattan i köket, den vackra metervaran på bordet (och fransarna i kanterna) och hur fint de vita klappstolarna smälter in. Ur snyggt (host host) men underverk för 200 kronor.


HAPPY BIRTHDAY

Today is Jacks 6th B-day and since I'm not there I wanted to send my best wishes to him.



  

Jack buddy, I hope you'll have a great day and I guess you'll have a crazy B-day party! I remember the last one with a big smile. I miss you everyday! 
<3 Elisabeth 

vitamin D kick


Äntligen några dagar med solsken och när det är fint väder betyder det att alla barnen i barnehagen ska vara ute så mycket som möjligt.. även fast det är tre minus och blåsigt... skönt var det iaf att suga åt sig lite sol för en gångs skull.
Jag har äntligen hittat min plats på dagiset och kommer spendera hela februari med tvååringarna. Känns bra att veta vart jag ska ta vägen på morgonen och vilka ungar jag ska fokusera mig på. Igår var jag och Reidun på tur med åtta barn på bibblan. Det blev en lång stunds läsning, lunchpaus och blöjbyte i hallen... welcome to the library.




and yes, this totally works for a two year old;


Congratulations




hurra! hurra! hurra! hurra!


RSS 2.0