31 mars

jaha. så nu finns tydligen 31-mars-skämt också. kul. kul rickard. kul. Nu sitter vår stackars anticimex snubbe på semester och försöker få tag i någon annan som kan rycka ut då jag ringde i förskräckelse.
jaja, jag är toklättad över att det bara var ett skämt och ingen råtta. phu.

r å t t p a n i k

Det här är helt sjukt. Jag som trodde att det var över nu. Att vi kunde återgå till våra normala liv och flytta tillbaka in i våra sovrum. men ikke.
Kommer hem från jobbet och hittar den här lappen från Rickard;
Vad gör vi nu? Det enda sovrummet som gick att använda är nu upptaget av en råtta! Inte nog med det, byggarbetarna, som har varit här och renoverat, var kassa på att stänga dörrarna in till rummen som var öppna i taken... vilket måste betyda att det är från ett av de rummen som råttan snikit sig ut. Troligast. Igår tyckte jag att jag hörde något röra sig inne i Rickards rum när jag hämtade kläder (vi har för tillfället vår garderob i hans rum... som råttan säkert käkar i sig nu) men vågade ju aldrig i min livligaste fantasi tro att det var en råtta i vårt enda säkra rum. helvete.
Glad påsk.

dan före dan

Imorgon är det påsklov! Betalt påsklov. Ska bli ooootroligt skönt att slippa ställa väckarklockan och att slippa cykla i regn till jobbet. Förhoppningsvis blir byggarbetarna klara med källaren idag också så att vi kan flytta ner sängarna från vardagsrummet. Rickard är hemma igen så nu behöver vi verkligen våra sovrum tillbaka. Ett litet minus är docka att Björn igår hörde gnagande från nedervåningen... som fått ny isolering och nytt tak. Inte så bra... jag som hoppats att alla inkräktarna var döda by now.
Hur som helst, högst på dagens önskelista är att de täpper igen råtthålet i väggen så man vågar röra sig normalt i källaren igen.

måndag

Sitter i soffan med datorn i knät, temuggen på golvet och frukost-äggmacka i handen. Kanske inte att rekommendera då det heela tiden trillar brödsmulor ner på tangentbordet... men vad gör man inte när det inte finns så många andra platser att sitta på i denna kaos lya?! Två byggardetare tog sig in tidigare med egen nyckel och drog direkt ner i källaren. Inte sett dem på ett tag men hör konstant bang bang bang så jobba gör de säkert.
Bara två dagar till betald långhelg! Påsk påsk påsk påsk!
nu dags för cykeltur i regnet.

lördag

Lisa var i Stavanger i helgen och hälsade på. Sushi på "helt rått" och flax på Alf&Werner.

f u t u r e c o n f u s e d

Elisabeth, det vore bra om du kunde bestämma dig vad du vill göra i höst.... typ NU.
Hur ska det gå? Jag har tre veckor har jag på mig, men tre veckor för viktiga beslut är ingenting,
och de närmsta tre veckorna kommer bara flyga förbi.
Det är mycket jag vill göra, men ingenting jag verkligen VILL GÖRA.
Designer, barnmorska, arkitekt eller varför inte förskolelärare?
Gjorde ett personlighetstest Nikki tipsade om.
Hoppades på klarhet men börjar tro att det bara gjorde mig ännu mer fundersam.



Elisabeths personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa Elisabeth:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

 



Tystlåten, jag? verkligen? hm. Blivande inredningsdesigner, jag? kanske.

Nu ska jag gräva mig in i studiedjungeln och leta upp min framtidsplan.

mitt i ett kaos,

försöker vi leva ett fungerande liv med råttor, hantverkare och grusiga trappsteg. Ni som känner mig vet min mani till att ha ordning på saker och ting... här är det totalt omöjligt! Med två taklösa sovrum och ett taklöst, fuktigt, äckligt tvättrum kan ni tänka er vilket kaos här är.
Som tur är, bor bara jag och Björn här för tillfället. Sofie har tillfälligt flytt råttboet till några vänner, Rickard är på Sverige besök och Mickan lever livet i Marocko.
Klart till påsk lovar skadedjurs-snubben.... vi hoppas på det.
verkligen.
sovrum/tv-rum. Välstädat och renbäddat.
sovrum/garderob/torkrum
tack o lov för halv hyra iaf.

huge fight every night

Idag börjar kampen mot råttorna på riktigt. Vi har tömt sovrum nummer ett och är redo för en renovering. Frågan är bara vart råttorna kommer ta vägen när vi väl bryter sönder taket.... går de bara upp i rök? dör av skräck? eller springer de ut på markplan?
Vad som än sker, hoppas jag att vi blir av med oljud på nätter och gnagarstank i hallen. Vad som än sker, önskar jag en hel natts god sömn utan att behöva banka i väggen för att få tyst på pip o spring.
Vad som än sker... hoppas jag att det sker fort.
bort bort bort bort!

det är söndag,

favoritdagen på hela veckan. Idag är det halvsol och vår i luften. Äntligen.
Det är snart fjäder- och ägg- högtid och inte mer än 75 dagar kvar till semester i landet BIG.
Våren kommer gå fort. 10 söndagar. Det är ju ingenting.
fotografen

idag om exakt ett trital,

får vi nackspärr på times square o glider runt i ett soligt central park. Vi köper för stora glassar på B&J, spankulerar på 5th, ler åt den stora frihetsdamen, går oss vilse i subway och önskar att dagen aldrig ska ta slut.
Idag om exakt tre månader, är vi i NYC.

day and night

Laddar med ordentlig grötfrukost för en heldag på jobbet och helnatt på gymmet.
Kanske skruva ihop några cyklar, putsa några bord och förhoppningsvis sälja en super grill eller två. Efter arbetspasset blir det att hålla igång till träningen 21-23. Tok-kul med nattöppet på Elixia! Fast pinsammare namn på pass än "bikinis don't lie" finnsväl inte, och med alla kommande höftvickningar på "Zumba"-timmen kommer väl höfterna skakas av... men jag ska dit och jag ska köra till 100%.

du o jag o supermario

 


no more Kim possible

Jaha. Nu är det tisdag och vi har ett namn mindre på brevlådan. Kim lämnade oss igår för äventyr i Sverige. Stor sorg och saknad. Vem ska nu rensa avloppen till handfaten? Putsa upp kaminens glasfönster? eller dansa funky dance i köket?
you sure will be missed!

snö OCH sol

när kommer egentligen våren på riktigt? Så trött på att vintern fortfarande bestämmer.
Jag vill kunna cykla, trippa runt i tygskor utan att få blöta sockar,
dra på vårjackan utan att frysa och vara tvingad till solbrillor 24-7. Krokus. Snödroppar.
NU tack!



blå himmel och snöfall på samma gång är INTE ok.


02.32, någonstans mellan Sälen och Trysil,

fångades vi av en sån där känsla ingen av oss någonsin kommer vilja glömma.


RSS 2.0