duojag

Lisa söker vinterlycka i Trysil och blir borta fyra dagar. FYRA DAGAR! kan ni förstå att jag inte vet vart jag ska ta vägen? Utan Lisa, fyra dagar, när vi de senaste veckorna knappt varit utan varandra en hel dag. Torsdag kväll känns som en evighet.



honey, hur illa det än går för oss i livet....





jobb på riktigt


Idag hade jag riktiga arbetarhänder när jag lämnade dagens jobb och så har det varit de senaste dagarna. Ni vet.. sådana arbetarhänder som morfar kan ha ibland, med sådana sprickor som mamma kan ha ibland. Jag har smuts, permanent smuts, under naglarna... trasiga fingrar och fnasiga handflator. Jag jobbar! Jobb på riktigt och lyckats grisa ner både mig själv och andra. Nu har jag iaf total koll på alla stoldynor, lärt mig om näästan alla växter och blomster, vet hur jag ska montera en gasgrill, handlar verktyg och har sopat igenom nääästan hela lokalen. Vad hade killarna i night crew gjort utan mig i teamet?

Jag har blivit tilldelad nya uppgifter. Jag är inte längre första ansvarig för kassan... utan andre ansvarig, och sen är jag den av oss på kvällen som ska hjälpa kunderna på golvet. fullt upp med andra ord... och jag ska helst ha koll på allt. det gillar vi. och ikväll åkte jag bussen hem med lisa. åt chokladboll och njöt av kolumbus sköna buss tur. Jeg liker att jobbe på lisas sitt jobb.

För övrigt... till sommar-grill-mästar-bröderna-bergman... passa er, snart vet jag mer om grillar och best bbq teknik än er, och om ni kommer till stavanger ska jag sälja er en super weber med inbygda flavorizer bars för att hetta till sommarens läckerheter. de ni!

du är nummer ett,

och nu har nyheten nått Stavanger!


Grattis Maia till första plats. Du är otrolig!

som ett darrande asplöv

det knackade på dörren och jag fick panik. trots ljus, lisa och att det bara var linus utanför.
herregud vad är det för fel på mig? mes!


sundaysundaysunday

mommy sent me a recipe. today I made american pancakes for laaate breakfast. my taste buds loved it.



and my buddies loved it.


det är äkta vänskap när...

man vaknar på morgonen och och får ett godmorgon smile från sängen bredvid
man viskar vid frukostbordet för att inte väcka de som sover
den som sover, vaknar av viskande ljud, men istället för att bli sur, undrar vad man pratar om
tiden i pauserummet går dubbelt så fort som vanligt för att man delar den med någon
man fyller plastpåsar med bullar
man missar bussen och väntar för att få åka tillsammans med sin senila roomie 
man kommer hem efter en lång dags arbete och möts av välkomstdrinkar, tända ljus och tacos.
man frivilligt tar hand om disken
två brudar delar spegel, ögonskuggor, foundation, hårspray och kläder
man ger bort sin sista karta
man tar sig tid att locka håret på någon annan trots att man inte är färdigfixad själv
man delar en burk i svå slangar
man delar en kanelbulle 03.00 trots bullförbud
man mixar fyra personers vita tvätt en söndagsmorgon
man sitter fyra i en två persons soffa

det är äkta vänskap på 50 kvm. alltid.

"snälla Kjell,

får jag jobba över idag?"

Javisst fick jag det! 10 timmar på Coop. Monterade cyklar om och om och om igen. Flink är jag, arbetar händer har jag, och smuts under naglarna? alltid!
Nu ska jag sova och ladda för ett 8 timmars pass imorgon. money money money.

morning glory

 I DID IT. yes!

Hörde på gymmet att man inte behöver börja träna för beach 2009 förrän efter påsk. I say, why wait?
nu kör vi!

BTW, hör och häpna.jag kan spisa gratisfrukost på gymmet mellan 06.30 och 09.30. Total lycka då jag avgudar frukost! yes double yesyes! Då är det helt klart värt det att gå upp 3 timmar innan jobbat för att hinna inom gymmet en sväng :)


Idag har jag gått på långtur med barnen. Bar tuuung väska med mat och dricka till alla 15 och släpade en död fisk i ena handen och en stenhård potatis i andra. värst vad barn kan vara svårstyrda ibland. glad blev jag iallafall när jag kom till jobbet på morgonen och kikade in genom fönstret till barnehagen. Där inne fick stine syn på mig och pekade. sedan vinkade hon till sig Silje och Ella, och alla tre bankade och vinkade till mig. Väl inne blev jag överfallen av tre små blonda flickor och deras dockor. tortyr för vissa... lovely life för andra :)

Kvällen på coop gick fort och skickligt. Satt i kassan en stund men la främst tid till att hjälpa kunder. Monterade två cyklar, sålde två cyklar , lekte moseupprivar-fjerne-proffs och bar jordsäckar till bilar ägda av tanter med ont i ryggen. Bra jobb!

imorgon blir det sovmorgon. Möter antagligen björn i dörren när han kommer hem från jobbet, redo att sova. skumt det där med att jobba natt.... tror inte att jag är en natt-jobbar-människa. tur att jag inte har det jobbet då. tur att jag får torka baesj blöjor istället. fröjd och frid.


oh nej oh nej

what have i done?

bokat spinning imorgon 06.30. jag måste vara från vettet. svettas redan. no return. see you on the other side.

let's go.





welcome,

you wonderful, amazing, fabulous, luxurous week. Welcome reality and earplugs.


bara jag,

och mina joggingskor. 40 minuter över broarna till Hundvåg oh tillbaka.
Couldn't stop running. Tror att mina ben äntligen hittat tillbaka till löpsteget igen. and I like it.



run run run run run


 


nybakta scones med marmelad

I morse vaknade jag helt av mig själv vid nio tiden, klarvaken och rastlös. Alla andra sov så jag smög mig ut och gick en promenad i vår fina by och njöt av den otroliga vyn över snöiga berg och fjordar. Egentligen ville händerna efter det vispa ihop en sönags-pannkaks-smet.. men otippat nog blev det scones. Scones är underskattat, sjukt lyxigt i olyxen och total njutning med varma nybakta scones med marmelad och te till frukost.


i biomörkret,

var det lite läskigt... så jag blundade lite... och kikade mycket genom fingrarna.


jag är en mes när det kommer till film, men jag bryr mig inte, för jag blundade för otäcka scener som inte är mänskliga att tycka om att se. så det är okej. Lycka är det hur som helst att ha en på var sida som håller min hand i sin när jag helst önskade att jag inte satt framför en gigantisk rörlig våldsam våldtäktsbild.

läs om du inte läst. se om du inte redan hunnit se.

Stieg Larsson, "Män som hatar kvinnor"



Till dig,

på födelsedagen. Lagat av mig och några femåriga jentor i barnehagen.


G R A T T I S!

everyday

Jag är en människa som tycker om ordning och reda. Inte direkt en surprise för er som känner mig väl... men att jag tycker om rutiner.. det är något nytt! Idag började jag första dagen på Coop OBS då vi öppnade dörrarna för sommar marknaden. Från och med nästa vecka blir det organiserade scheman och rutinmässiga dagar. FINALLY. Måste erkänna att jag varit lite trött den senaste tiden på att pussla med tre jobb och aldrig riktigt veta hur nästa vecka ser ut förrän det är måndag. Nu blir det ändring.

Måndag - torsdag finner man mig med att byta blöjor, gå på turer och leka i sandlådan, 8.30-14.30. Därefter säljer jag grillar, gräsklippare och blommor 16-21.15. Mellan arbetspassen blir det en powerwalk från bussen i byn till Coop i Mariero. Perfekt att trycka in dagens motion som transport.
Fredagar är mys dagar med plats för träning och ärrenden eller bara sömn till jobbet på OBS 15-21.15.
Varannan lördag är jag LEDIG och den andra jobbar jag 11-19 på Coop.
ALLA söndagar reserveras för pannkaks-frukost och långpromenader.

Visst låter det bra?!

elixiaelixiaelixia

eko eko i huvudet, elixia. Lisa och jag tog igår tag i våra liv genom att skriva kontrakt med tränings centret Elixia. Vi fick ett bra deal och är båda kjempe förnöjda med vår nya träningslokal. Visserligen kommer jag inte kunna utnyttja träningskortet till max då jag jobbar fullt nästan alla dagar.. men två gratis tränings månader är inte helt fel. Imorgon läser jag i lövens horoskop; "Helsen er ikke noe man tenker på, når man har den". Bra start på helgen.

Nu blir det stegräknare, 5 om dagen och bannlysning av ordet "rosinbollar".


eg lure på...

Idag har jag lurat på många ting och på vägen till bussen i morse kom jag på att jag kommit in i en ny stads-fas. Ni vet, när man varit tillräckligt länge på en plats att folk känner igen och hejjar på en, och att man ler och hejjar tillbaka. Inte för att man måste, utan för att man brukar ses eller för att man råkat samman vid något tillfälle tidigare och att det känns helt naturligt att hälsa. Till exempel, idag sprang en medelålders coop-stammis förbi mig (stressad till bussen) och vinkade godmorgon. Annat expempel där jag brukar ställa mig och vänta på bussen, brukar även en yngre kille vänta... Idag sågs vi på helt annan plats men nickade ändå hej till varandra. De där små tingen gör en ny stad lite mer bekant och hemma. 

Bussen jag åkte med till jobbet idag var av mycket äldre modell och jag undrade.... var folk mindre förr eller behövde de också vika benen dubbelt för att få plats mellan sätena? och hur bekvämt var det egentligen för långa och tjocka att resa i den bussen när jag, som är ganska liten, fick smått klaustrofobiska känslor. dessutom var det omöjligt för mig att ta min rutinmässiga morgon-power-nap eftersom bussdesignern totalt dissat nackstöd. och btw, jag lider med sannolikhet av sociofili.




Nu ska jag fånga
nattsömnen och
ladda
för imorgon.
godnatt.



Foto: www.l-litesomdu.blogspot.com


sandlåda-lek

Ni vet... ibland har man dagar på jobbet då man är helt oengagerad och låter barnen leka för sig själva och bara inbryter för att säga "nej" eller "stopp" eller "sluta" eller "du har ikke loooov till att hiva/slå/sia så". De dagarna pleier att gå vääääldigt långsamt. Men ibland på jobbet jobbar jag på riktigt. Faktiskt! De dagarna blir jag som som ett barn själv o sitter på golvet och kör bil, lagar hus och kojjor, sjunger petter edderkopp, läser böcker och lagar konstverk i sandlådorna. DE dagarna går alldeles för fort.



obs... tygskor och termo :)


krabba



stooor musse pigg med hjälp av femåringarna







oh what a feeling

Jag bara måste ha nya shades nu när våren och solen kikar fram. Hejja Urban Outfitters och deras underbara kollektion.


...och så är det,

jag är glad i livet. Idag är det söndag och jag har kommit fram till att söndagar är bästa dagen på veckan. Som vanligt började vi söndagsmorgonen med gemensam frukost som idag lagades av Lisa. Det har blivit lite av en tradition med söndagsmys och pannkakor då alla för en gångs skull är hemma. Söndagar är lika med fyra i soffan, många i köket, oftast promenader eller utflykter och en hel del film och data check för att ladda inför en ny tuff arbetsvecka.

Idag gick vi över långa bron till Hundvåg och tillbaka. Vi är bra!




mitt nya jobb...

... är i källaren. under coop OBS. I ett parkeringshus där det bor spindlar och kryp.
Första gången jag kom in i lokalen tänkte jag. ´OH NO... hur ska jag kunna jobba här?´ well, se på följande bild så kanske ni förstår varför?! och för ni som känner mig så vet ni att jag har ett beroende av organisation... vilket det inte finns gott om i den här källaren. Visserligen gör det sig inte helt rätt då lokalen vid bildtagandet blivit fixad och städad i två veckor (svårt att tro.. jag vet!) men det kommer bli bättre, och på torsdag öppnar vi sommarmarknaden. I'm ready!




och plötsligt händer det...

... klick klick klick! Några tusen mindre på kontot men tusen kilo lycka kroppen. Tror inte att jag förstår än att jag ska åka tillbaka... 92 dagar kommer gå som ett kick kick kick!

090601 - 090618
can't wait




Det har vaert tilfelle av lus...

...i barnehagen.


och idag luskammades alla barnen på ett och tvåårs avdelningarna. FY vad det kliar över hela mig. Ingt mer gosgos med barnen tills problemen är väck. Usch usch usch.


so hard to decide...




Adidas eller nike? lila eller rosa? 800 eller 799? choklad eller lakrits? APSVÅRT att välja så jag la undan båda till imorgon. Förhoppningsvis har jag hunnit sova på saken tills dess... men
heeelp!

att vakna till fågelkvitter...



... detyder att det snart är vår och om man kan gå på promenad 18.00 med sin bästa vän utan att solen gått ner, är det ännu ett gott tecken. Idag när jag var ute och sprang trampade jag nästan ner årets första snödroppar men lyckades skutta åt sidan innan olyckan inträffade. Finally finally är vintern över. Snart blir det att skicka hem termo och vinterjacka för att ersätta dem med tygskor (visserligen har jag gått i det hela vintern..) och vårjacka. Kanske främst stövlar och regnjacka med tanke på det typiska stavanger vädret.. men det spelar ingen roll.. för nu är våren här!


 


gratis mums



Hurra för gratis bröd och bullar på Coop. Liker dåkkår våre bullberg?
We do!

tuesday




Dagisdag


Idag trotsade vi vädergudarna. Vi drog på barnen regnställ och stövlar och satte dem i vagnar för att gå på tur. Ingrid hade packat mackor med leverpastej, skinkeost, ost och prim och bästa av allt.. varm choklad. Visserligen gick vi bara till lekplatsen 10 minuter bort.. men med tanke på det blöta vädret var det tillräckligt långt för barnens (och mitt) tålamod. Vi hade lite tur vid lunchdags då solen kikade fram och än en gång njöt jag av mitt arbete. Ute i solen, sittandes på ett sittunderlag, under en tall, med 9 ungar och varm choklad.
Med det underbara i jobbet kommer också det mindre underbara... bajsblöjor. och idag gjorde jag något jag aldrig gjort förrut - bytte bajsblöja utomhus med barnet ståendes på picnicbordet. Superdagisfrökenassistent-elisabeth. that's me!


Efterlyses barnjacka i vuxenstorlek:




disneytime

Vi hade disneytime för någon kväll sedan, och jag tror nog att följande klipp kördes flest gånger... på alla tänkbara språk. Linus kom till slut fram till att den svenska versionen trots allt är bäst.




http://www.youtube.com/watch?v=WFPOVcBEdC0


sen höjer vi också "en helt ny värld" till skyarna.

 

RSS 2.0