H A L M S T A D

Lång resa hem igår med tre byten mellan tåg och buss för att till slut komma till stationen i Halmstad. Chico välkomnade mig med en blöt kyss på golvet och Linnea hade lagat american pancakes med fruktsallad. It feels good to be home men jag fullspäckat schema för att hinna med allt jag vill göra. Inte nog med att jag har en 50kg väska som ska packas upp och en 25kg väska som ska packas innan söndag kväll. o så kan man ju undra hur jag ska klara mig igenom dagarna utan Lisa, och hur jag ska kunna sova utan henne i samma rum?

Idag ser jag fram emot att dra fram sommarkläderna. Halmstad visar upp sig från sin bästa sida and me like!


btw. San Diego, three days!

leaving the building

Sista dagen på Coop OBS Sommermarked. Helt ärligt... jag kommer sakna att jobba 'där nere' med alla er;



jag kommer nog till och med sakna alla tanter som frågar 'hvor finner eg de hvite margeritterne henne?' och alla gubbar som muttrar surt när de tvingas visa kvittering för att få bära ut sin gjödsel säck till bilen. Jaaa.. jag kommer nog till och med sakna vakten med nycklarna och mannen med trucken som gormar om nya varor. oooch att få svart snor av att sopa, att skorna blir blöta när jag vattnar och att fingrarna blir jordiga av stygga blomster.

I hate to say it... but Stavanger, you're on hold.

k n o l l b e g o n i a

måndagen började med att rydda bort fula knollbegonior från blomsterbordet. men den här.. den är fin,



all these numbers in my head

ett;


för att du är min one and only



två;


tisdag och onsdag sen nooo more



trettifemtusensjuhundranittioåtta;


post it lappar och to do things att kryssa av



sexton;


för att tuff tuff tåget tar lång tid



tre;


h o m e h o m e h o m e


sju;


almost there

...och sen har jag; tretton mynt, tre knivar, två pennor, en post it lapp, två kundnummer, ett tuggummipapper och sju vissna blommor i fleece jackan... som jag oturligt nog glömde på jobbet.

....och sen alla andra nummer, inloggningar och koder, telefonsiffror och internslag, kontorader, kassa-summor och plu som bara pluppar upp och finns där när man trodde att man inte visste.

PLU 5500... tomat, btw. good to know, huh?

touch the sky


Det var söndags morgon efter en utekväll i Stavanger. Lisa och jag var på topp och redo för utflykt. Nu, ca 12 timmar senare, är vi fast i soffan. Fyllda med pizza och med ömma fötter.



Redo för vandring upp för fjället för att beskåda ett av Rogalands största turistattraktioner. Med oss hade vi elixia Andreas och chaufför Eirik.

   
 

Eirik tog täten och visade oss tryggt förbi alla röda T markeringar heela vägen upp. En dryg timmes klättring över stenras, förbi bergsväggar och genom sumpmark och moln.







 

Lisa kikar ut över klippkanten och konstaterar att, japp, det är ett stup.



Framme vid preikestolen, drygt 600 m över Lysefjorden. Vi försökte önska oss bort molnen men det verkade som att det bara gav motsatt effekt :( Otroligt var det iaf att vara sååå högt upp och sååå nära avgrunden på samma gång. eller nåt.

   



wooow, what a cliffhanger.

fredags knollis



you pretty one!


Oh no I didn't

Hur lyckades jag?
För några timmar sedan ägde vi tre djupa tallrikar, en stor och en liten tallrik, två glas och en temugg...
Nu, äger vi en miljard småbitar och ex antal färre set porslin och glas i skåpet... och jag som bara skulle vara duktig o diska före Lisa kom hem från jobbet :(



Det var inte problem nog att jag välte omkull diskstället.... jag förstörde sedan dammsugaren så att jag mestadels fick plocka skärvor för hand. Det värsta är nu väck men det ligger fortfarande splitter i hörnet som inte kommer försvinna förrän jag lånat dammsugare av hyresvärden. klant.


knollbegonia

Chefen säger att det bara är jag... och alla andra gamla tanter som tycker att knollbegonian är fin.

jag är fast besluten att bevisa motsatsen.


dagens knollis. skåda skönheten. here you have it.


one step and no more

vägen till jobbet var extra tung idag och extra lång och tråkig. Inte konstigt när det regnar och det enda man ser är....



...just det. It sucks! och inte mycket gladare blir man när ipoden lägger av efter första 600 meterna. darn it! Bättre var det däremot på hemvägen då solen stack genom molnen när jag sprang hem utmed vattnet... deeet var en bra avslutning på dagen.

från en plats till en annan

countdown, 14 days





here and there

Isn't it funny, that there's always an old fashioned firetruck in parades?!

 
Norway did it,


Coronado did it

ehm... what about Halmstad? I mean, we never do parades... but I'm pretty sure we have a truck like this somewhere in the city.  and if we do... I think it's sad I havn't seen it yet.


Gratulerer med dagen, Norge



17 maj,

och nationaldagsfirande i Norge. Jag och min sambo hade en lugn dag utan tidspress eller stress. Kopplade av på torget med en häagen-dazs-bunke-glass i solen, och det gjorde absolut ingenting att glassen var för hård för de allt för tunna skedarna, när vi hade all tid i världen att bara sitta där och va. Vi har också kommit fram till att det är konstigt att vi, innan vi flyttade hit, inte visste mer om vårt grannland och deras traditioner och firande förrän vi kom hit och upplevde det. Till exempel... hur många där hemma har koll på att alla sistaårs elever på gymnasiet, eller vidaregående skole, har RUSS från första till sjuttonde maj? och att alla barn idoldyrkar studenterna och gör allt för att samla "russ-kort", för att sedan förvara dem som hockeybilder? Eller att nästan aaaalla går runt i folkdräkter på nationaldagen? Eller att nästan iiiinga butiker har söndagsöppet. Att norskar äter majs på pizzan och att det faktiskt är ganska gott. Knasigt det där... eller borde jag säga rart?



   



   

Måste ändå säga att jag är stolt över att vara halvnorsk (om man kan vara det efter 5 månader i landet?) ...och att det faktiskt är ganska coolt att Norge äntligen vann melodifestivalen. Gratulerer med dagen!

16 maj,

på Johannesgate och nästan alla var med. Svensken, Canadagrabben, Norge, Gotland, Kalmar, Sölvesborg och la swedish chicks som värdinnor. Måste säga att det var en go kväll och ett bra förspill till nationaldagen.



moving out,

two weeks to go. Tråkigt att lämna nu när allt går så bra och när vårt hem äntligen är ett hem. Chefen sa idag att jag är varmt välkommen tillbaka nästa mars då sommarmarknaden öppnar för en ny säsong.. men jag har ingen aning om vart i världen jag har lust att befinna mig då... så jag sparar det svaret så länge jag bara kan.

Snart är det helg igen och denna helgen är det girlpower i källarna då Linus åker med familjen till Cypern. Jag är äntligen L E D I G på söndag och ser fram emot sol och tjejsnack på Lisas solsten vid vattnet. Måste köpa minneskort till min nya kamera också så att jag kan stajla med lite nya bilder. btw, mitt guldiga ugglefodral är en succé.  to be continued...


and I know you'll be there for me

always and always.




ett två tre fyra...


...jag är en arbetarmyra.

Idag jobbade jag och lisa 12 - 21 och började dagen med att gå till jobbet ihop. En skön promenad på minst 45 minuter i solsken som var så varm att vi både till slut gick i endast linne på överkroppen. phu så svettigt. Paus, det hade vi också ihop och senare, sådär vid sju någon gång, hälsade lisa på nere på sommarmarknaden och vi peppade varandra att äta banan. Vi laddade vid stängning och drog vi på oss joggingskor för att träna oss hela vägen hem... som blev en omväg där klockan till slut stannade på ca en timmes tur. Inte helt fel att avrunda dagen med löpning i sunset utmed vattnet. pluuuuus gratis protein vid intag av äckliga flugor.

Kommit på en bra ide som ersättning för stegräknaren som jag tappat... farmor! Hon ringde idag så passligt när vi joggade och började automatiskt räkna stegen för mig. utmärkt!

Nu ska jag laga morgondagens matlåda och fånga skönhetssömnen innan det blir allt för sent. Snakkes!


back to school


Anmäld för prövning i sommar. Två kurser att beta av innan 17 augusti. I can do it, så länge allt går som jag vill.
Ska faktiskt bli ganska kul att plugga igen. Trodde väl aldrig att jag skulle känna så... speciellt inte för MaD och FyA. Det blir självdiciplin på max och prioritet till tusen, mixat med 75% jobb, en hel del sol, en stor tugga vänner och en nypa party. Can't wait.


en sista detalj

Jag vet precis hur jag vill att min utsida ska se ut, till varje liten pixel, men jag har nu kommit fram till att jag inte kan nå mitt mål utan hjälp. Hur kan det egentligen vara så svårt att skriva in lite koder? Syster, har du lust att hjälpa till med min bloggdesign? eller någon annan som känner sig manad? anyone out there?

I'll give you another chance


Linus dricker mjölk rätt ifrån mjölkpaketet, lisa stressar i badrummet och vill äta blodkorv, jag har bokat biljetter till bio och det är exakt en timme kvar tills biomörkret ska krypa in på oss. Bio ikväll alltså. Knowing. Otroligt taggad.

och btw. Jag är nu stolt ägare av en Canon IXUS 870 IS goooold. De ni! Två i familjen kan bara inte ha fel. Nu är vi tre och jag måste instämma att jag gjort ett bra köp. Sista söndagen vi har öppet imorgon och självklart ska jag även denna helgen masa mig till jobbet. Imorgon har vi dock inga tillräckligt fina tillbud för anstormning.. men man vet ju aldrig. Bäst att ladda med gröt för att orka fem timmar i blomsterlandet.


Bio ja.. ooh stress. 55 to go.


today is going to be a great day

Fortfarande i sängen. Kan höra att det regnar ute, men as long as mörkläggnings gardinerna hänger för fönstret ska jag låtsas något annat. L ligger en meter ifrån mig och laddar för det stora morgonklivet till duschen. Om jag känner henne rätt kommer det ta en stund, men det gör inget... för idag är (helt otroligt nog) vi båda fria från jobbet. Tror vi behöver en sån där mega frukost med ägg, gröt och scones för att orka göra så lite som möjligt idag. Kaaanske ska vi ut och motionera, kanske in till stan för att gå runt fontänen och mata fåglar och kanske ut för pizza ikväll... men bara kanske. det är det som är det fina med ledig dag.



 


stavanger, 090504

Jobbat 7 timmar idag. Kom på mig själv spana in andra människors trädgårdar på vägen dit och tänka "jaha, där står en spansk margeritt, 29.90 NOK, och småtrivs på trappen i en asiatisk kruka, frostsäker, 299 NOK".  arbetsskadad? Börjar tro att all övertid tar ut sin rätt nu. Kjelli, blomstermann och sjef, tycker iaf att jag gör ett bra jobb och ska ge mig gratis mat från cafeterian imorgon när jag jobbar 11 - 21.. Tack tack tack. Nästan säker på att jag ska beställa en biff snadder... som såklart är dyrast på menyn... gratis är gott.

Efter jobbet hade jag spring i benen och favvo-Lisan ordinerade en 10 minuters snabb löprunda i storhaug. Trots ösregn och att klockan var efter 22 tog jag mig ut och kom in..10 minuter senare....



Konstigt nog var det bara jag och en annan dränkt varelse ute... skillnaden mellan oss var att katten var svart och lurvig, haltande och efter-slagsmål-blodig-och-tussig-på-ryggen. Stackaren. Hade det inte varit för att den fräste åt mig när jag passerade dess revir så hade jag tagit hem honom. hos oss hade den iaf sluppit slagsmål och regn.

och eftersom Lisan är så snäll hade hon förberett te med ingefära. Det är det lilla extra som förgyller dagarna i Stavanger.

BBQ norweigan style


Söndagsöppet på coop och sedan söndagsgrilltime hos min arbetskollega Stig. Lisa och jag gick till byn med vårblommor under fötterna och pastasallad a la Lisa + pölser i säcken. Sista biten till Madla fick vi skjuts av canada-grabben Evin (även han min arbetskollega), i Stigs lite missbildade bil. Vi fick lite trubbel med bilen och stannade för att hälla vatten i motorn (något Stig tydligen alltid gör). Just när bilen börjar pysa och ryka kommer en man fram till oss och säger "eeeh, du vet att man aldrig ska hälla kallt vatten i en varm motor... väl?!". Oups. Hem till Stig kom vi iaf till slut, lagom i tid för att hetta upp våra pölser och njuta lite av den sista dagssolen.

 



 


...och ibland..

... är det så att man jobar lite för mycket och inte riktigt har tid att göra allt som man egentligen vill ha tid till. men sen är det ju också därför som jag och alla svenskar har invaderat stavanger... jobb jobb jobb. Varit på Coop varje dag sen jag kom tillbaka hem från Halmstad. Söndagsöppet är grejt, men när i veckan ska man få ledigt då? Idag börjar jag 14.00. Lyx.

På bordet står iaf nyplockade busk-blomster som påminner om vår på broddesonsgatan, barfota i tre trädgårdar och med alla ursäkter i världen för att inte behöva gå in och lägga sig. Gott luktar de också!




RSS 2.0