police officer and a donut


Har hander det verkligen saker hela tiden. Igar var det sing-a-long och Sverige framforde en kulen natt, vilket var glasklart! Jag tyckte att vi var ganska manga men nar alla tyskar skulle racka upp handen insag jag att vi inte var det... Det finns 150 tyskar pa skolan.. alltsa halften av alla elever.. det ar mycket!

Vi presenterade Sverige for var klass idag och det blev en del missforstand. En tjej skulle  saja att vi salger alg bajs till tyskar.. men det blev mer "we sell boobs for germans".. vackert! Undra vad tjejerna fran thailand och colombia tanker om oss efter det?! Fler missforstand nar Mexico skulle beratt vad de ater... "We eat paper and soap.."  The teacher ask them if they didn't mean " You eat pepper and soup?" and of course they meant that :) Ni kanske ni riktigt hanger med i svangarna men eftersom jag har minst fyra personer som hanger over min dator for att skriva sa blir det lite snabbt och kort!

Ikvall var vi pa en workshop, och en polisman (runt och skallig) skulle prata om sakerhet. Mycket rolig polis och en det upptradande av publiken.. eller iaf Linn som skulle imitera en en tjej som ringer 911 for att det ar en inbrottstjuv i huset. Mycker roande nar han satte handklovar pa henne. Eftersom han gjorde bort henne lite sa fick Linn hans donut.. vilket var bra eftersom jag och de andra tjejerna fick smaka.. lovely.

Imorgon ar det NY och det ska bli riktigt riktigt roligt!! Hoppas fa se en massa turist attraktioner och hinna med lite shopping.

Tiden springer ivag och innan jag slutar skulle jag bara vilja tacka for alla sms, mail och kommentarer! Blir sa glad nar jag far lite kontakt med verkligheten. Fortsatt sa, och det lar bli fler inlagg fran mig ocksa :)

... forresten, GRATTIS MALIN!!! Visste att du skulle fa det dar jobbet och vet du vad? Du kommer att grejja det stralande! Lycka till med flytten!


Smak pa USA


Igar kom jag antligen fram till au pair skolan, St John's University, o jag maste erkanna att det fortfarande kanns ganska overkligt. Efter en lang flygtur, inte sarskilt god mat, trangsel, tjuriga tullkontrollanter och tung fotsvett var det skont att duscha och komma i sang! Jag har traffat en massa nya manniskor, bade fran sverige och andra delar av varlden. Av alla 300 elever pa skolan denna veckan sa ar sju killar och har kryllar av olika nationaliteter. Vi har elever fran tyskland, finland, el salvador, thailand, kroatien, polen, osterrike, argentina, mexico, colombia, ukraina, ryssland, australien osv. En harlig mix :)

Vi har redan fatt smak pa underbara och halsosamma USA.. har atit pizza, hot dog, godisflingor till frukost och beagels... forestall er mig om ett ar om det fortsatter sa :) Kom pa mig sjalv innan att skriva pa engalska istaller for svenska nar jag skulle skriva i min dagbok.. skumt det dar med sprak!

Ikvall ska vi ha sing-a-long i en av de stora samlingssalarna. Antagligen kommer vi fran sverige fa sjunga sma grodorna eller nagot liknande...eftersom det ar typiskt svenskt :) For visst ar det sa att vi alltid toppar runt i ring och sjunger, har isbjornar pa gatorna, ar blonda och blaogda och att alla svenska killar ar gay? (det ar iaf fordomarna om vart land... just snyggt!)

Ar rikigt spand och langtar att komma till familjen. Ska bli sa skont att fa packa upp, fa ordning pa sina saker och lara kanna familjen! Men innan dess ska jag forhoppningsvis bli lite sakrare pa spraket, lara mig lite mer om att inte skaka spadbarn och upptacka New York och allt vad det innebar!
 
Dags att sjunga och gora bort sig :) Hor av mig en anna dag!

vi ses snart igen


Sista dagen innan flyget lyfter från Sverige och äntligen är allt färdigpackat. Väskorna är fyllda till max och jag kan tänka mig att det kommer se ganska roligt ut när jag kommer släpandes på två 22kg väskor...
... lilla jag och två stora väskor.



Usch vad jag kommer sakna din parfym och att klia dig på ryggen.
Kommer sakna att dra upp dig med "upp och hoppa lilla loppa", att ha dig nära, slå ditt nummer, parkera utanför ditt hus, smyga in källaringången, drunkna i dina tröjor och sitta i ditt knä efter frukost.
Du är min bästis, du vet väl det?

Du lärde mig att sova ensam i huset, även fast jag hatar det. Du har min tröja och lovar att passa den tills jag kommer hem igen.  Du är verkligen speciell och egentligen är det helt knäppt att jag lämnar dig, och alla här hemma som jag tycker så mycket om... men det är förhoppningsvis värt det. Jag hatar att säga hejdå, för det är inte så... det är mer ett "vi ses snart igen". För det kommer gå snap snap snap, och efter det kommer min bil stå parkerad utanför dig igen.

För första gången på länge är jag ensam och det kommer dröja innan jag kan smaka på ordet singel.


 



Nästa gång jag knapprar in något här är jag några timmar efter er och har antagligen träffat min första svettiga amerikanska hambugrare med dressing. lovely.

Vi ses, eller jag menar hörs, snart! 
 


Mitt i ett bombnedslag...


... eller alldeles för många välorganiserade högar av kläder och packning i hela rummet. Vilket kanske är en lite bättre förklaring enligt Lisa. Skönt att jag ändå börjat och slipper stressa i sista stund med att trycka ner allt i väskorna. Tror allt går så bra bara för min utmärkta packningslista :) Tack för hjälpen med den!

Sista dagarna innan avresa och jag måste erkänna att jag är nervös. Inte minst för att åka flyg över halva jordklotet... oo. Känns jobbigt när man träffar kompisar och nära för "sista gången" på ett tag. Avsked är aldrig kul med i detta fall ganska oundvikligt. Det bästa är att man ses igen, och ett härligt  "vi ses snart igen" är aldrig fel.

Tillbaka till packningen och allt annat som ska fixas runt om resan.

snigelchock och mangosorbet


Tro det eller ej, men idag surplade jag i mig en snigel. En vitlökssnigel på frasigt bröd... och en planka med fisk och för mycket smörsås. Avslutade den utsökta måltiden med en läskande frisk mangosorbet. :)
Tack Mattias för de extra bären, de var kanon!
image101


















Bubbelbad och turban


Det du länge tjatat om blev av, och visst var det bra?
Kommer sakna att hitta på sånt med dig.. så det var tur att vi tog lite bilder till minne... tss.
Klockrent med mina förlängda ben ;)


Strålande och fantastiskt


image100

19 år - vilken mellanålder!


Hur kul är det.. egentligen att fylla 19? Men kommer ju bara gå och längta till 20 års dagen i ett helt år ändå. Fast det är klart. Den som väntar på något gott... :)

Har nu också två gigantiska resväskor så om någon har lust att följa med till Kalifornien så är det bara att checka in sig i en av dem. :) Lite sällskap på vägen vore faktiskt inte helt fel!

Hur som helst så kommer jag att ha med mig min läckra strandvästa på beachen, klicka på överfallsalarmet för att det är skoj och inte för att det egentligen behövs (förhoppningsvis inte), springa i mina vita skor, surfa i mina snygga shorts och om surfingen inte går som jag önskar så kan jag alltid plaska i vattenbrynet med en badring. Jag kommer att bli världsbäst på suduku medans jag lyssnar på beach boys och blir svalkad av en mini fläkt. Kan det bli bättre? Troligtvis inte... min kille tänker på allt!



På tal om andra sidan Atlanten så ser jag fram emot att vara nära Lovisa! Okej att det är ganska långt emellan San Diego och San Fransisco... men det är ingen omöjlig sträcka om man verkligen behöver en kram ! :)

Fler än en...


... och fyra gånger så roligt!

image98

Vi och alla 65+


Lisa och jag åkte i onsdags för att fika i skogen. Underbara våfflor med hemmagjord sylt och vispgrädde. LIsa fick rabarbersaft i en liten kanna och jag ett utsökt kaffe. Kalasigt väder, galande tuppar, trötta kattungar, fina hästar, skygga rådjur, smaskande kaniner och albino höna (?), i alla fall var den vit och mindre fin...

 


äntligen sommarvärme


De senaste dagarnas sommarvärme har varit underbara. Äntligen lite sol och värme. Tack och lov att väderprognoserna var sanna för en gångs skull.


 Grötvik


      Stranden och musslan Omen (nemo baklänges)


   Våfflor och jordgubbssaft på Hallandsgården hos Linnea


 Minigolf på Japan. Malin vann med 50 poäng :)
                                   (ps. bilden tagen ur kiosken av godistjejen)



Igår pärlade jag godisarmband. Mums vad läckert. Tack Lisa!


Var är mitt visum?


Inatt kom första mardrömmen om resan till USA. Vi var försenade, jag hade inte med mig mitt visum och viktiga papper, blev tagen för smuggling och hade glömt säga hejdå till alla här hemma. Total panik! Tre veckor kvar vilket kan bli minst 20 liknande drömmar att "se fram" emot... underbart!

tre veckor kvar att genomföra allt på listan


 Hur är det nu med den där "måste-göra-i-sommar" listan?

  • Grillat? Nja, det räknas knappt för den gången började det faktiskt regna...
  • Övernattat i skogen?  Svårt att hinnas med nu, men det går fortfarande! Någon intresserad?
  • Malin, Malin.. tror du verkligen att vår inlinestur blir av imorgon? Måste!
  • Strandmys har det knappt blivit pga vädret... bara liiite.
  • Festat till solen gått upp? Det kommer, det kommer!
  • Film-maraton? Vad sägs om hannibal filmer, disney filmer eller kanske Harry Potter?
  • Cykla till Möllegård och äta glass.
  • Våfflor hos Linnea på tisdag... så det ska bli av.

Vad är gjort?

  • Glass på torget
  • Sushi på Bettans
  • Minigolf
  • Bikiniränder
  • ätit på uteservering
  • åkt longboard
  • Liseberg

Det bästa är att jag jobbar mitt sista pass imorgon och att jag sen har all tid i världen för att genomföra sommarlistan. Med lite hjälp från er tjejer så blir det säkert snart avklarat och vi slipper säga "åh varför gjorde vi inte det i sommar" eller "det skulle vi ju ha gjort.. och nu är det för sent".



Idag är det måndag och om exakt tre veckor kl 07.00 flyger jag över atlanten till New York. Iiiih.

Sushi på Bettans Bar


 
   



Efter många veckor suktande efter sushi blev det äntligen av. Den här gången testade vi sushin på Bettans Bar i Tylösand och jag måste erkänna att den var mumsigt smaskig. Måltiden var helt klart värd den härliga wasabi-andedräkten och räkdoftande fingrarna... eller hur vitlöks-Sofia?!




 
Malin. Bara så du vet så tycker jag om dig ändå...
...så länge du lovar att spara en helkväll + inlinestur med mig ! ♥

RSS 2.0