E goes SWE

Om 5 timmar lämnar jag Stavanger med tåg för att åka till Halmstad. Tänk, 17 timmars resande för att komma hem till en fest.... det är inte illa! Men sen är det ju inte vilken fest som helst för den delen. Anyway, jag stannar en natt innan jag på söndag kväll flyger tillbaka "hem" till byn och mina två roomies.

Snakkes!




Efter regn kommer solsken


Och för ett ögonblick trodde jag att jag inte skulle få så mycket jobb i februari. Men nu verkar det som att barnehagen vill ha kvar mig as much as possible februari ut. Så alla dagar (förrutom fredagar då jag är på åhlens) blir det dagisbus plus coop på kvällarna några gånger i veckan.... plus åhlens ibland. skönt att veta att det är klirrat för månaden ut!!

En dag på jobbet med skrikande ettåringar, trotsiga treåringar och regn.... men hey... regnbåge betyder också sol !!!

   




gratis är gott




Om man jobbar kväll på Coop kan man ta med sig bröd hem. Självklart utnyttjag jag denna förmån och har nu frysen full med gott bröd. Inte heller helt fel att kunna mumsa på en berlinerbolle på bussturen hem... heeelt gratis.

hejja coop!

total koll på kids

Så efter 10 dagar i barnehage fick jag ansvaret att räkna in, pricka av och stryka barnens namn ute på lekplatsen för att vi hela tiden ska veta vem som är inne, ute eller gått hem. Av nästan 80 barn prickade jag in alla förrutom fem. Är inte det imponerande så säg!! Och nu när jag bara har fem namn kvar att lära mig blir det morgondagens utmaning! yes.




just det... lärarnas namn... de är inte så viktiga att lära sig.. eller?


sleepover...

..every night!

Lisa is finally in the house and I'm happy happy happy!!


ooo vilken tur hon haft. Imorse intervjuades hon på manpower och va på jobb en timme efter det. Totalt 13.5 timmar efter ankomst till Stavanger!! Det är värt ett BIG wow och congrat!





Lördag...

... var det visst för tre dagar sedan och det bestämde mobilen sig för att minnas :)



så gøy...

.. er det att leka i barnehage!


 

 



 


perfect dinner...

...r i g h t ?



fast helt ärligt var min kvällsvariant minus bär och socker... plus havregryn och jordgubbssylt.
d e l i c i o u s

pizza lyx


Igår gjorde jag och Björn hemmagjord pizza igen och det blev ett mästerverk med tonfisk, champinjoner och paprika. Lyxigt värre. Orkade dock inte äta upp hela så jag sparade resten för att ta med som lunch till barnehagen. Kanske är jag den enda i världen att packa ner en pizza slice i en plastpåse rakt ner i väskan? Hur som helst smakade den ihoptryckta och kladdiga kalla pizzan minst lika gott som kvällen före. Mums vilken lyx lunch jämfört med barnens torra bröd skivor med prim....


I morgon kommer LISA. weiihoo! Det blir en lååång dag i väntan på att få möta henne på tågstationen.. men jag ska nog stå ut. Kommer leka med treåringarna på dagiset tisdag och torsdag. Jobba på coop onsdag och torsdag och sedan Åhlens på fredag innan tåget går hem till halmstad... för i helgen kommer jag hem då pappa blir 50 år ung :)

Nu ska jag laga pannkakor. Ha deee!


I got a crush on you

... just, vår lilla nya bebis. Äntligen slipper jag borsta av fötterna innan jag lägger mig i sängen.


Känns som att det börjar likna ett hem i källaren. Dessvärre har vårt bord gått sönder... eller det har snarare släppt halvt från väggen och det går inte på något sätt att trycka tillbaka det i gipsväggen. Sen är de tillhörande stolarna något vingliga... får håppas att de inte faller ihop de också... Typiskt!


countdown

2 days to go. weii.





Tvn och jag...

.. hittade en spännande kanal. Bara jag som missat detta underverk förr?





Miss L på G

Om 6 dagar kommer Lisa. Kan inte fatta att hon är här så snart. Helt tokigt vad jag saknat henne och här i källaren kan vi behöva en färgklick. Jag har hittat en madrass till henne och hoppas att vi kan få hem den på något smidigt sett så hon slipper sova på soffan....



Idag har det varit jobb i barnehage och på coop och jag är helt slut. Bytte blöjor på sju 2 åringar under 10 minuter. Känns som att jag börjar få in taktiken :) Tanken på 13 timmars jobb imorgon gör mig ännu mer trött, men sen är det fredag vilket betyder nästan helg, och även fast jag jobbar på lördag har ordet helg en underligt stark kraft. Söndag blir vilodag och mycket möjligt städdag inför the big Lisa- day.

Nu ska jag flysa bröd från coop och lägga fram matsäck till morgondagen. Kalas att vara förberedd när klockan ringer 06.00. Natti natti



 


Min nya bebis...

.. är baktung, svart, knubbig, sprudlande i färg och kommer med all säkerhet att ge mig fyrkantiga ögon! Det bästa av allt..... min bebis kräver inga blöjor och var alldeles alldeles gratis. Snacka om fynd, inte sant?




Welcome home Teevoo.

oh btw, Björn vet inget än... så ssssch!

vuxenpoäng





javisst är det vuxenpoäng så det smäller om det (precis som åskan som nyss bräkte..)!
Visserligen blandade jag svarft med grått och rosa... men det var ett undantag. host. typ. för den här gången.


jag bor med en man...

... som fick mig att falla platt i gapskratt när jag öppnade kylen.




he just crack me up!


och just nu....

... relax.

Igår var ledig dag för oss i källaren så Björn o jag bestämde oss för att gå på upptäcktsfärd i området där vi bor. Vägen till och från bussen kan vi nog i sömnen by now men allt det där bortanför var fram tills igår ett mysterium. Hittade till min lycka ett löpspår utmed vattnet och ser fram emot att bli av med barnehagesjukan så jag kan ge mig ut i joggingskorna.

Idag har jag och tvååringarna kladdat med målarfärg och imorgon ska ettåringarna få leka :) Efter jobbet åkte jag till IKEA och köpte torkställ för att kunna tvätta kläder. Hade lite problem med att förstå mig på tvättmaskinen... men det löste mappa akuten. Tusen tack! Äntligen blir det rena kläder.

Ikväll blir det mys vilket jag tycker att jag är otroligt mycket i behov av för att bli av med snuvan. Visserligen borde jag inte lägga pengar på pop delight och choklad.... men ibland bara MÅSTE man! ( åh vad det e bra att vara sjuk ibland)




jag köpte faktiskt frukt också. C-vitamin kuren tar fart imorgon.


MUJI

and I fell in love.


Högtalare i papper, puzzle cookie cutters, acrylic frame with magnets, NYC in a bag och en lampa där du snurrar i 30 sekunder för att ha ljus ex antal minuter. Muji har många många finurliga saker man bara MÅSTE ha.

take a look;






Det är inte lätt att jobba med produkter man vill spendera pengar på när man ska spara. typiskt.

Åhléns - tusen möjligheter


Upgrade

Det var så att jag hittade ett soffbord hos grannen som de inte ville ha. Jag kan förstå varför men efter en tvätt och tork + en snygg (?!) gratis duk som Björn fixade så blev vårt vardagsrum en hel drös snyggare. Inte sant? :)






Före                                                      Efter


Nu behöver vi vuxna människor köpa dammsugare, tvättställ och torkställ. Kanske nåt allrengörningsmedel också...
Oh I love being a grown-up!


tisdagsmiddag


nu blir det lyx. Läs och häpna. Nudlar mixat med varma koppen. Can't get much better!

i barnehage....

... blir man nersmetad med skinkost, snor och gegga. Man byter en tusen blöjor, drar på minst femhundra stövlar och vantar och puttar på gungor tills armarna värker. I veckan lever jag i paradiset hos tvååringarna på stemvegens barnehage strax utanför stavanger och kommer hem med barnskrik fortfarande ekandes i öronen.




Igår väcktes jag av manpower som ville att jag direkt skulle åka som vikarie till en barnehage i Sola. Självklart skyndade jag mig dit och var glad att jag kunde skriva in fyra nya arbetsdagar i almanackan. Chefen visade mig runt och det verkade vara ett bra dagis med lugna fina barn tills dess att hon öppnade dörren till tvååringarnas avdelning där det var matkaos runt bordet. Några skrek, en del sprang runt och vissa kladdade med pålägg på bordet. "Velkommen. Här ska du vara assistent idag". Man tackar! Det var två utbildade anställda och jag plus en annan assistent på 17 barn. En av oss vuxna var nästan ständigt upptagen med att ta en eller två i handen för att byta bjöja medan de andra tre fick hålla barnen i schack i matsalen eller lekerummet. Dagen gick, tro det eller ej, bra, trots att jag inte har några som helst tidigare erfarenheter av att ta hand om fem tvååringar på egen hand. Favoriten blev klart när jag skulle läsa bok för dem... på norsk och alla barnen tystnade och tittade på mig. Jag kunde riktigt se hur de ansträngde sig och tänkte "vad e det hon snakker om?". Well..man gjorde ju sitt bästa.

Igår kväll var det personalmöte med Åhlens klanen och i februari blir det halvtid i butiken. Har även fått ansvarsområde och ska se till att ha full koll på kontor, förvaring och klockor. Nästan så man blir lite nervös!

Imorgon och på torsdag blir det dubbelpass. Först barnehage och sedan coop. money money money. Björn jobbar natt och vi kommer antagligen gå om varandra resten av veckan då jag redan åkt till jobbet när han kommer hem och tvärt om. Tur då att våra hyresvärdar kommit hem så jag slipper sova själv i hela huset :) 

Nu kokar nudlarna!!!!!!!!


förresten... vem döper egentligen sitt barn till Sigurd.. eller Vetle?

Nyår 2008 packas ner i asken med minnen



Blåstute-tävling. Vem kan blåsa längst?




Världens sötaste Lisa




Åh grabbar, vilken inlevelse, vilken kärlek!




00.00




Vlad; kvällens värd och pyroman




Gott nytt år 2009 och nu jädrans drar det igång

på våran gata i stan.. eller jag menar.. byn


En titt in i vår lilla lya. Kan behöva en liten personlig touch, kanske några matbordsstolar och en våningssäng i mitt o Lisas rum :) Idag fick Kange tag på en snöre att dra mellan väggarna som tvättlina. Underbart idérikt!


      


Soffa för två och bord för en. Matbordet bredvid fick vi av mormor och morfar och det agerar hittills som avlastningsyta. När vi får tag på bra stolar blir det matbord då vi bara har en matplats för två. Mitt sovrum vägg i vägg med Björns skrubb. Förra natten sprang det en spindel på väggen vid min kudde och ni som känner mig vet att jag freakade ut en aning. Men den spindels är nu i spindelheaven. poor guy. säkert därför det regnade dagen efter...

ooooh nu står våra namn på brevlådan så om någon vill skicka kärleksbrev är det bara att be om adressen.



stavanger, norge

Efter 12 timmar i proppfylld bil kom vi fram till Stavanger och letade oss till min nya adress där Kange och polarna väntade. Äntligen nya äventyr!! Visst var ditresan i sig ett äventyr... men kanske inte direkt den typen jag är ute efter.

I söndags la jag upp mitt CV på lite olika bemanningsföretag och fick napp på måndags morgon då manpower ringde och ville att jag samma dag skulle komma i på intervju. När jag kommer dit haffas jag av två personer som båda kan erbjuda mig jobb i veckan. Den ena säger "du kan starte i to timer?". Javisst kunde jag det och två timmar senare sitter jag bakom kassan på coop i på tok för stora arbetskläder och försöker förstå mig på hur kassan fungerar. Hyffsat enkelt om det inte vore för att folk säger konstiga ord  som jag inte har en aning om vad de betyder.. annars går förståelsen för norskan bra.. trots att många pratar en norskdansk blandning där man får gissa sig fram. men det är en rolig utmaning det med :P Så på coop har jag tre tider i veckan planerat hela januari ut och vidare i vår om jag är intresserad.

I tisdags begav jag mig på uppdrag nr 2 där jag serverade mat på sjukhuset. Kjempe grejt att jag serverat greys anathomy gänget iförd sjuksköterska tröja och...  no. greys! Lisa, hur mycket har jag missat?! glömde helt bort att vi hade avsnitt kvar o nu måste du ta med det upp!! ...o just de. Jag serverade äcklig mat. Men de såg glada ut ändå.

Bra att manpower kan ge mig lite tider men det är inte än tillräckligt. Jag sökte på Åhlens och fick napp direkt. Visserligen inte så många timmar till o börja med men hon kunde verkligen behöva folk i februari oh jag kan verkligen behöva jobb så det blir en bra deal. Uppläring fredag och sen varje fredag januari ut. Helt ärligt jobbar jag ju hellre med inredningsprylar än matvaror.. men man tar vad man får.. inte sant?

Igår skrev jag kontrakt med manpower och är nu officiellt battan på manpower. Jag hade också tid att åka till IKEA för att lämna CV och köpa skärbräda. Visserligen tog det liite längre tid än vad jag tänkt mig då jag missade hållplatsen på ditvägen så det tog mig en timma att komma fram.. och på hemvägen ställde jag mig i "fel" busskur så jag dels fick vänta en halvtimme innan bussen kom och sen sitta en timme till stavanger då vi gjorde en liten omväg. Typiskt o jag som trodde att jag skulle bli bra på att åka buss när jag bytte land. men ikke. Hann iaf ta lite bilder i stan och lägger senare upp en liten inblick i lägenheten.


Stavanger sentrum och villaområdet där vi bor.


 

 



Idag är det tredje dagen på coop och jag är säker på att jag kommer stöta på de stammiskarna som jag redan känner igen... han som köper en liter mjölk i svättiga träningskläder. gubben med enorma vårtan på näsan och tanten med två plånböcker så att alla bonuskort ska få plats. Verkligen tjecka människor!

Nu blir det nudelsoppa innan jobbet. mums!


RSS 2.0