MALIN


Ett stoooort GRATTIS till körkortet!!
Visste att du skulle grejja det :)

image191

Nu får alla se upp i Oslo, för där kommer Malin tut -tutandes!
(ooh du, be dina päron kika i brevlådan... :)




"Monsterbränder hotar Kalifornien"



image190
Vet inte hur mycket ni har sett, hört eller läst om bränderna som härjar i SD.. bilden ovan är tagen ganska nyligen och läget är ännu inte under kontroll. Känns läskigt at vara så nära en katastrof som man annars bara sett på TV från soffan hemma i trygga Sverige. De säger att allt förhoppningsvis ska vara över till helgen... så fram tills dess blir det att hålla andan.

Många vänner till familjen jag bor hos har evakuerat, barnens skolor är stängda för resten av veckan och det faller aska på vår bil (vilket Claire tydligt konstaterat genom att dra fingret över vindrutan ett flertal gånger idag).
Vi har verkligen tur som bor på en ö, det känns lite säkrare att vara omringad av vatten än eld, men brandröken drar rakt över ön vilket resulterar i att vi varit inne i stort sett hela dagen. Jag var ute en stund för att slänga ett paket på posten (hysch, Malin får inget veta;) och när jag kom tillbaka kittlade det i halsen och jag hade en taskig huvudverk..
Det är inte det lättaste att hålla två sprattliga barn inomhus en hel dag och vissa stunder var jag rädd att det skulle klösa ögonen ur varandra. Skönt att Laura är hemma så att hon kan hjälpa mig när barnen blir lite väl irriterade på varandra.

Idag har vi sysselsatt oss med att titta på noggin, gjort fina och läskiga pumpor att sätta på trappan, bakat kakor (från skratch den här hången eftersom vi haft så mycket tid på oss), och pysslat med papper och klister. Jag har pratat med mamma, pappa och Linnea, och fick höra av pappa att han tycker att min svenska försämrats. Tydligen hade jag kastat om en mening så den lät engelsk... men svensk. Har redan börjat tänka på engelska istället för svenska ibalnd så det är inte så konstigt om det blir lite mixed up. I'm so sorry, men kanske har pappa rätt när han säger att jag borde läsa nästa bok på svenska för att inte glömma helt :P 

Pratade också en snabbis med mormor. Tack för att du ringde det värmde! Mer prat en annan dag när det inte är lika hysteriskt hemma pga rastlösa barn.

Till kvällsmat gjorde vi köttbullar, potatismos och sås - det var gott (tyckte jag). Claire åt en halv köttbulle... grimatiserade och började nästan gråta när Laura bad henne äta andra halvan innan hon kunde få mer potatismos. (potatismoset var iaf gott :) Jack tå en köttbulle i fyra tuggor, sa att "i love swedish meatballs, but it is enough with just one", eftersom han egentligen inte tyckte om dem utan bara sa så för att han skulle få efterrätt.. Vilka ungar!

Vi har det bra trots omständingheterna och imorgon blir det antagligen ett biobesök för att komma hemifrån en stund. Nu ska jag snart träffa Mary och Femi över te, prat och mys innan sängdags. 
Ta hand om er där hemma!

.Elisabeth


bettans favvis tjejer...



  

... det är grejer!

 


Saknar er!


      
fast jag måste erkänna att den här inte är en av våra bästa..



Halloween costumes


Igår beställde Laura våra halloween kostymer :) Vi ska matcha och tvinga på John en dräkt också. Barnen vet inget än så det kommer att bli en big surprice! 



 

image179
 
 





 


Mini roadtrip a la California


I fredags efter skolan åkte hela Collins och jag på mini resa, och nu i efterhand kan jag säga att det är en av de bästa mini resor jag någonsin varit med om!

Fredag 5 oktober:

Kusten upp och förbi bland annat LA, Santa Monica och Malibu. Stannade till på lite olika platser för fotografering, klättring, starbucks, lek och toalett :) Såg delfiner och sälar på nåra håll, åkte inom Camarillo (staden där John växte upp) och stannade till utanför hans barndomshem. Åt dinner ( bläckfisk och haj med tillbehör) och dessert i Santa Barbara och kom dit perfekt för att njuta av solnedgången. Även här såg vi delfiner, en säl och några fiskare som höll på att kämpa med att få upp en stor menta ray. Dagen avslutades i Lompoc där Claire och jag delade hotellrum och säng!

    


Lördag 6 oktober:

Åt frukost på IHOP (international house of pancakes). Hittade det nyttigaste alternativet medan Jack tog chokladpankakor med grädde, sirap och cherrys. Åkte vidare norrut och såg helt otroligt ackra vyer! Besökte det vackra Hearst Castle och gick en guidad tur runt i trädgård, gästhus och poolområde. Så fint!

Såg en hel drös med elephant seals i san simeon, åt lunch på ragged piont, såg vattenfall och en utter i Los Padres National forest där vi också hoppade på stenar i en enorm red forest. Kom fram till Monterey vid kvällsmat och åt jättegod mat på Bubba Gump. Självklart skulle barnen ha efterrätt så jag bjöd dem på choklad från en choklad fabrik i närheten innan vi gick tillbaka till hotellet för att sova.


 
  


Söndag 7 oktober:

Uppe med tuppen (eller snarare Jack). Han verkar ha en inbyggd väckarklocka som tjuter halv sju på morgonen... alltid. Pust! Åt en mindre bra frukost, cinnamon twists och latte som gav oss super engergi när vi gick in på Bay aquarium i Monterey.... men inte så konstigt att vi blev helt slut när vi väl skulle börja titta på alla vatten djur. Suger rush i all ära.. men när en 4 åring ska klara av att hålla modet uppe i "fakta avdelningen" så räcker det inte långt. Monterey bay aquarium var helt otroligt och hur stort som helst. Såg en massa djur och barnen älskade att klappa sjöstjärnorna!  Körde 17 mine drive, en tur utmed kusten i ett jättefint område. Promenerade och klättrade på pebble beach och såg massor med sälar som solade, simmade och lekte. Ice cream dots, shopping och dinner. Försökte få tag på Edde men fter ex antal desperata försök utan lycka så gav jag upp och somnade.

  
  


Måndag 8 oktober: FREDRIK 21 ÅR :D Grattis!!

Hemresan startade vid åtta. Åkte inom Dennys för frukost och jag blev lite förvånad när jag faktiskt kunde beställa havregrynsgröt till frukost :) Körde inte vid kusten den här gången utan istället mellan berg i dalar där det kändes som att vi var in the mitten av nowhere!  Kom efter en lång resa fram till Parkfield (population 18) och fortsatte til V& ranch för att hälsa på Edde!! :) Vi möttes av en kille i cawboy boots, jeans, t shirt och keps... och först när bilen stannade kunde jag se att det verkligen var han :) Var så kul att träffa honom och få en riktigt härlig kram! Cowboyen Edde blev snabbt hero trots att C och J var lite blyga. De fick sitta på hästen Pizza och pratade sedan om denna upplevelsen hela resan hem. Jack sa "The best thing on this trip was to sit on Pizza". Good job Edde!



En riktig cowboy !


När vi kom tillbaka till Coronado och jag steg in i vår hall kändes det så skönt. Det kändes som hemma. Sverige hemmet kommer alltid att vara svårt att slå.. men äntligen börjar även CA hemmet bli accepterat :)


Eufemia och Elisabeth..

... på ferry över to San Diego.

image161

   


 


RSS 2.0