min stad i Norge, 090422

Idag drack jag ett glas pluss juice. Idag gick jag två rundor runt dammen med den fina fontänen. Idag fick min chef allvarligt besked om att jag ska säga upp mig. Idag jobbade jag 9 timmar. Idag åt jag mogen mango, Idag tänkte jag på framtiden. Idag önskade jag att jag läst natur på gymnasiet. Idag sa jag nej till godis. Idag blev jag glad. Idag är bara några få dagar till helgen. Idag kramade jag min bästis. Idag var en sååån dag... Idag var en bra dag.



IDAG; 17450 huvudräknade steg.

efterlyser,

stegräknare! Jag som aldrig brukar tappa bort något nu har tappat bort min viktigaste ingrediens i maj målet. Därför gick jag idag runt hela dagen med min inbyggda huvudräknare påslagen på max fart.

IDAG; ca 15 672 steg

ps.
på min födelsedag, ooom 112 dagar, önskar jag mig skor med inbyggd stegräknarfunktion. ds.

södagsöppet


Igår, före stängning på coop, ställde jag fint iordning alla blommor som står i vår utegård. Idag, en stund före öppning, kommer jag till jobbet och möts av vandalisering. Ingenting stulet, tack o lov, men skador för flera tusen. Efter politi besök och uppryddning kunde vi öppna trots allt öppna för alla de kunder som köat utanför dörren och försäljningssiffran nådde sky high.


lördag


söndag. 16 pallar åt hvete.


nytt mål,

som beräknas nås den sista maj.

IDAG; 18 137 steg (plus spurtar uppför och nerför trapphuset inne på Coop)

... och trappan till och från bussen. Phu och svett bara från blicken av den.





Besöka oss i stavanger,

är fullt möjligt. I helgen har vi två tjejer som sover i vårt vardagsrum. Lisas syster, Louise, och goa Emma. Det har gått att vara fyra i lägenheten förr och går utmärkt även nu. Dessvärre jobbar jag en hel del i helgen och hinner knappt umgås.. men money är still money.




090416

Sista dagen i solen på barnehagen i Sola var fylld med bus, lek och kramar. Jag förvandlade några ungar till tigrar, monster, kaniner och prinsessor med ansiktsfärg. Sparkade Linn på sparkcykel runt huset flera gånger om. Mumsade kakor och drack kaffe i den varma solen. sista dagen som sagt... o trots allt slit, var jag fortfarande "Elsabell" för Linn. Vissa barn lär sig visst aldrig.

torsdags-påhitt

Linus Linus Linus... aldrig en stilla stund, alltid surprises med den mannen i samma lya.



Glädje att komma hem från en dag på jobbet och finna detta kluriga på kylskåpet. Tänk vad kul man kan ha med magneter...

"Linus kylskåpslek
fäst så många konstiga saker på kylskåpet som möjlist, chockera!!!
//Linus - king of games"


hahaha!

090415

och när man trodde att det inte kunde bli bättre....


       1                                           2


             3 - woolla!

 

Nya hyresvärdar = nya prylar. På bilden saknas vår nya stora kyl/frys och spis med glastopp. Snyggt och tusen gånger bättre än förut. Nu ÄNTLIGEN kan vi sitta tre i soffan utan att trängas.


090413

Tåg till Oslo och tänker tillbaka på en härlig påskhelg i Halmstad. Tog mig tid i söndags att bara ta hand om mig själv. Kommer inte ihåg senast jag verkligen såååg på mina fötter... efter bad, peeling, skrubb, olja, ansiktsmask och hårkur kände jag mig som en helt ny människa och gosh I needed it! Trots all tid hade jag på tok för lite tid till allt jag ville hinna med och alla jag ville träffa. Bland annat, DYING to träffa fröken Ebba igen. Tack gode Gud för home-all-summer.

Tycker om att resa med tåg... iaf ganska mycket. Visserligen tycker jag inte om att behöva dela dubbelsäte med man 50+ som vid varje stopp rusar ut för att röka och kommer in med fyllda lungor att andas ut på mig (kanske inte riiktigt så det var.. men så det kändes). Något som aldrig hänt tidigare under alla mina tågresor i livet är att tullen söker igenom tåget. Jag menar... hur ofta går fem pers plus hund genom tåget för att fråga ut resenärerna?! Hur som helst blev ALLA utfrågade förutom jag. När mannen frågade min granne om allt möjligt och bad om att få se passet, laddade jag upp med mitt tal om vart jag skulle, vem jag var och varför jag satt på ett tåg till stavanger. Tror ni att jag fick hålla mitt lilla tal?! NEJ! När han sett min grannes pass tackade han för sig och gick vidare. men HALLÅ! varför frågade han inte mig något? Var det mina rosa strumpbyxor, min ordentligt rufsiga fläta eller mitt oskyldiga leende och läsande av pinsama sidor i Cosmo som gjorde att han ansåg mig som ofarlig för Norge..!? Tänk om jag hade 20 liter starksprit, tre limpor ochflera rör snus med mig i handväskan.. tänk om! Nästa gång kan det vara värt ett försök... bara för att.
btw kliar materialet som tågstolarna är täckta av. massor. tipsar INTE om att resa tåg med strumpbyxor.

Back to Stavanger. Back to work. Ready to go!

Te på terassen...

..med miss sjökapten, kiropraktorn och fröken pyssel är tippat för djupa diskussioner och fika på hög klass.
DET behöver mitt liv mycket mer av. DET vill jag ha NU.



påsk

Hon säger;
´påsken är gul och gult är fult´, och sen köper hon en lila blomma. Jag måste nog hålla med den gamla damen... varför är påsken så ful när våren är så fin? Känns nästan som att påsken är en liten bortglömd högtidshelg som någon egentligen inte bryr sig om eller vill lägga någon extra tid på.

Jag satt vid datorn innan idag och googlade påsk och fann det här;



Smaklöst!

Jag har bestämt mig för att ta påskdesignen i egna händer och tror helt säkert att både jag och den gamla damen kommer att se fram emot förändringen... nästa år.

God Påske!

Lovisa 21,

med buller och brak!


lite gammal bild... men what the heck, you're gorgeous! Grattis vännen!

top secret

uppdrag påsklov och mission complete.

Bestämde mig för inte så många dagar sedan att komma hem till Halmstad för påskfirande. Natten till fredag, efter 18 timmars resa, hämtade Lovisa mig på tågstationen. Planen var att överraska familjen på påskafton och "gömde" mig fram tills dess hemma hos Lovisa, på Gekås och framför chicken little. Fick som bonus vara med på födelsedagstradition a la family Andersson, när vi i morse sjöng ja må hon leva för Lovisa.  

Måste erkänna att det var lite svårt och jobbigt att behöva ljuga för mamma på telefon att jag (på väg från bussen till farmors hus) var ute på mjölk shopping i stavanger. phu! Två sekunder senare ringde jag på deras dörr, och gissa om de blev överraskade!! Helt klart ett av de största snälla busen jag någonsin kokat ihop. Galet, kul och otroligt mysigt att fira påsken hemma i år. Jag fick till och med påskägg! trots att ingen visste om min hemkomst. Inte illa!! :)

Idag har jag tagit det ganska lugnt hos mormor och morfar i solen på altanen, kelat med kusinernas gosing Nea, och träffat Oskar. Ikväll blir det många fler efterlängtade möten på party hemma hos Lovisa.  

Tänkte också ta tag i min framtid och skicka in några sista minuten ansökningar innan jag på måndag kväll tuffar tillbaka hem till Stavanger. Hoppas även på lite tjej-gos och hundpromenader. hjälp vad fort dessa dagarna kommer gå!


och hon säger...

"ysch baesj" och jag ler och säger "inga problem, det fixar vi, come on".

Efter idag lägger jag min tröja under lupp och finner; bulldeg, mjöl, snor, slem, gegga, utspilld mjölk, aska, gosedjur stoff, något grönt kladd, ketchup, baesj, blå målarfärg, tårar och antibakteriell vätska. Behöver jag säga mer eller förstår ni att det var full fart mot påskeferie i barnehagen?!




... och några dagar senare,

är jag miljonmamma till stolta gröna groddar.



och healthy är mina små bebisar minsann!

krasse i masse

jag har små bebis-frön. de ska växa och bli fina... och mumsas på mackan. yum yum yum!

give me a break

söndag imorgon. helt fantastiskt. äntligen! och ännu bättre att jag och Linus ska fajtas i squash hallen.

Igår var det 9 timmars jobb på coop och nu laddar jag med gröt till frukost för att kara ett 10 timmars pass. för att få in dagens motion tänkte jag även gå till jobbet... vilket betyder att jag måste gå hemifrån minst en timme innan jag börjar klockan nio. Har grym musik i öronen så I can do it.

Fortfarande bara jag och Linus hemma. Hoppas på att Lisa hittar hem imorgon eller på måndag. Ikväll blir det party.

1000 km/h. visste inte att det var möjligt. trots att jag kommer mista arbetstid under påskhelgen ser jag fram emot några dagars vila.

Claire,

wish you a great birthday.

Thinking of you! Lots of love!


back to three


Björn har packat väskorna och tömt sitt rum. I morse körde jag honom (i en lånad gammal saab 900) till tåget och vinkade hejdå. Tänk vad fort tiden gått... tre månader som ett klick! Vi hemma i källaren glädjs iaf åt Björn som kämpat hårt, tjänat pengar och snart ska på njuta av semester på Bali. Det är han värd!

När jag kom hem från jobbet hade Linus storstädat och gjort det fint i vår lya. Ska bli skönt att slippa tassa på tå i köket på morgonarna för att inte väcka honom. Nu har han blivit stor gutt och fått eget rum :)

Lisa är kvar i Trysil. Hon ringde mig tidigare idag och berättade att hon skadat foten och att hon antagligen inte kommer kunna åka hem imorgon som panerat. haha, april april tänkte jag... men tyvärr var det sant. Stackars Lisa. Linus tycker hon ska tejpa hårt och åka hem ändå.. men doktorn rekommenderade vila. Kanske bäst så trots ensamheten i tjejrummet.

Påsk på G. I barnehagen är vi fullt förberedda. Prästen hälsade på igår och berättade varför vi firar påsk. Dessvärre kommer de flesta antagligen inte komma ihåg den viktiga sagan då vi efter att ha sjungt "en liten kylling i egget låg, banket o banket o banket på....." öppnade ett stort påskägg där fyra endagars kycklingar pep runt. Otroligt söta, små, mjuka och goa. Barnen fick klappa, hålla och kosa sig med de små. eller ja, alla utom en som verkade vara bestämd på att squeeza gullefjun. Jag, som inte ätit ägg på länge, hade väldigt passande kokt ägg på morgonen för att ha med i kvällens matlåda... efter kylling-goset.... tror ni jag kunde äta de små äggen då?

Glad- tidig -tidig- påsk -i -förtid-hälsning från ettåringarna till er.

 piip.

äntligen...

.. har jag inhandlat stövlar. med hibiskuseblomster på. Typiskt att jag inte har så många dagar kvar i barnehagen nu när jag äntligen kan vara med och plaska i vattenpölarna.

Plask plask plask. gegga och slask. yes!


RSS 2.0