you're my one and only

En sak som är lite extra jobbigt på frukt avdelningen är att rydda och fylla på äppel. För det första är det tungt... för det andra är äpplen runda och rullar mer än ofta ner på golvet om jag lastar på för många i högarna... och för det tredje så tar det allt för lååång tid innan man äntligen blir färdig.
Idag däremot, var äppel-påfyllningen något heeeelt annat. En hemlig lapp från en underbar person som på ett märkligt sätt hamnade precis i rätt händer....
DET är kärlek.

julebord a la Coop

Löördag kväll var fyllt med julstämning på Coop cafeet där alla coopare firade in julen ihop.
Lyckat och ha ha ha ha.
Visst ser det väl kul ut?
hejja hejja hejja OBS!!

mr räka och grabben guacamole

Precis njutit av en underbart smarrig räkfrossa med männen i huset och ska nu bege mig med flickorna till sjokoladepiken för mysfika. Kan det bli mycket bättre denna fredag? Don't think so.

tur i spel,

och kärlek, på samma gång! Hur kan detta vara möjligt? Jag som alltid fått höra att man bara kan ha en av delarna.
Igår blev jag ägare till en stor, fin, tung, stadig och ordentlig wokpanna! Hurra för lottdragning! Nu ska det wokas!

a pile of love

jelly bean day

I'm free now

No more no more no more. I'm free and damn happy.

Matte D avklarad och enligt egna beräkningar blir det minst G. Överlycklig att mattekarusellen äntligen är över och att jag nu kan fokusera på allt det andra viktiga i livet;

Familjen Banan
min överbelastade rygg
julfester
fånga övertid på jobbet
elixia-häng
julhandla
mys med te i soffan till scrubs, vänner eller greys
joggingturer runt mosevannet

Kan det bli mycket bättre? F R I H E T!


Inatt drar bussen upp till Oslo och tidigt imorgon flyger jag över landet till Stavanger. Hemma. Snart.

Onsdag i Halmstad

Hade det inte varit för att världens bästa lillasyster mötte mig vid bussen, att brorsan körde mig till vaccineringen, att Callan bjöd på kanelbullar, att mamma köpt vaniljte, att pappa kom förbi för att säga hej och att Chico drog av mig strumporna..... så hade jag inte tyckt lika mycket om att landa i ett höstmörker-rusk och spöregn. Men idag var en bra dag. Imorgon blir den ännu bättre och efter provet på fredag är jag en fri kvinna!



we're just making our neighbors jealous

No rush. Christmas is still more than a month away....






... but we're just too excited to let all of our decoration wait.

Det enda vi behöver nu, enligt Victor, är en arme av garn tomtar.

Distraherad av glitter




När jag skulle derivera e^-x^2, och insåg att jag inte hade den blekaste aning om hur det skulle gå till, gav jag upp för en stund. Under den lilla stunden serverade Victor mig ballerina mini muffins (som för övrigt INTE är värda att lägga tugg-tid på) och vi började prata jul. Helt plötsligt blev den all den fina glittrande juldekorationen i hörnet  allt för svår att låta bli.... och den lilla stunden blev en mycket längre stund. Jag gjorde i alla fall ett ärligt försök.
Nu, ca 30 julgranskulor senare, är jag redo att ge mig an det svåra talet igen.

Wish me luck.

confused

and it feels like this week will never end




but still,  it feels like friday it's tomorrow.

monday morning

Sjukskriven och mattehypnotiserad. Idag börjar bästa Björn på nytt jobb. Nu är även han inlurad i Coop träsket. Nästa arbetsdag är det kanske han som packar ihop det som jag senare packar upp i butiken. Lustigt det där.

 

It sure can't be much better than this.



light up my darkness

Jag cyklar till jobbet i mörker före åtta. Tänker på lunchen när det är sol ute och att det ska bli skönt att sluta tidigt så jag hinner njuta av det fina vädret.... jag cyklar hem i mörker efter fyra. Hur kul är det?
I tisdags åkte Lisa och jag bestämt till IKEA och shoppade juldekorationer. Sakta men säkert har vi börjat förvandla vårt hem till ett mysigt december ljus. Experterna säger ju att man ska vara ute i god tid för att minska stressen före jul...
Alla engagerade sig på sitt sätt...
Grabbarna tände brasa och Mickan öppnade pepparkaksdegen för att ta del av sin bit :)
Inte långt kvar nu.

Bananer i långa baner

6.90 NOK. 6.90! Sex nittio, och lika med flera tusen kilo bananer. Idag tog jag på mig det stora ansvaret för banan-tillbudet på Coop och bar med all säkerhet över 40 bananlådor fram och tillbaka. Stort ansvar det där, och det kräver stor precision när man ska skapa bananhög. Efter två timmars slit, var jag färdig.
Sen tog det ca två minuter innan tanterna var framme. Tanter, eller förlåt.. äldre damer, har ett speciellt sätt att välja bananer. Ett fruktansvärt irriterande sätt. De tar upp en klase (oftast någon långt bak, eller underst i stapeln, vilket resulterar till en kamp för alla andra bananer att hålla sig på sin plats), vänder på den för att se "baksidan" och tar nästan alltid väck minst en ensam stackars banan som de lite genant slarvigt slänger upp någonstans på högen. Trots att alla bananer är nya och från samma pall.. kan de inte nöja sig med de som ligger längst fram.. fastän de är miiiiinst lika fina som de uuuunderst i högen.
Så.... efter ca tjugo minuter får jag gå tillbaka till mitt tidigare mästervärk och lägga ytterligare tid för att få högen att se fin och ordentlig ut igen. Evighets jobb.
Nu ska jag passa på att tillägga att min kära Farmor och min kära Mormor självklart inte platsar i den här målgruppen. Ni två är miljoner gånger bättre och vad jag vet lägger ni alltid tillbaka de fula bananerna fint i högen.. eller hur?! :)
Bananer är hur som helst gott, och den här veckan kommer jag äta många!

and I love sundays

Frukost på sängen, te på lakanet, stearinljus i luften och avstängt alarm. Efter en sådan toppen start på dagen gjorde det ingenting att resten av söndagen spenderades framför sinus, cosinus och integraler. Nu är det mindre än två veckor kvar till the big test och det känns i hela mig att datumet närmar sig.... men jag ska klara det!

Lördagslyx för familjen Banan

För en gångs skull var vi alla i familjen samlade för att spendera en helkväll ihop. Efter en stunds lugn (grabbar, soffa och öl) och fix (tjejer, smink och kläder.. behöver jag säga mer?) var vi alla redo för byen.
Kvällen började med en promenad runt vågen för att finna en lämplig restaurang som skulle passa alla. Den ena var för dyr, den andra för tråkig (läs Burger King), för fin eller allt för avancerad mat. Till slut fann vi, till min lycka, den italienska restaurangen jag tog med familjen B till för en vecka sedan. Al Forno. Några timmar senare var magen fylld av ruggigt god mat och vi levererade sex nöjda miner runt bordet. Kvällen avslutades på underbart mysiga sjokoladepiken, ett fik för choklad-finsmakaren, för att avrunda kvällen med mexikansk chokladdricka.
Inte illa va?

another big laugh

Det är väldigt sällan jag ger mig själv tid till att se på TV (om det inte visas The Simpsons eller Grey's Anatomy förstås). På senaste tiden är det även två reklamfilmer från Tine som fått mig att slita ett extra öga upp från matteboken och fått mungiporna att dras ännu bredare ut i ett stort leende.
Can't get enough milk!

Lovisa,

Lycka till på din första tenta på tisdag min lilla pluggis!

weekend mums

Helgen var fylld med händelser att minnas;

Jobb ersatt med nöje är aldrig att klaga på. Familj + Familj och fredags pizza home away from home in my home är lyx. m&m's, influgna från Kastrup, går utmärkt att kasta högt i luften och fånga direkt i munnen (ett både gott och kul sätt att äta på. Nyligen intogs även vindruvor på detta otroliga sätt. Jag håller nog på att bli proffs!)
Den här veckan ska pengarna rulla in igen och jag ska ge mig tusan på att få min arm att sluta domna bort titt som tätt. Det går ju inte att utföra ett bra jobb med en arm som somnar med jämna mellanrum. eller?! Kanske jag borde öva mig att använda vänstern mer...?!
nytt rekord. 23 i rad! Inte illa! Super syster lyckades även hon öka sitt rekord med 100%.

...and this one is for you

November 1, Stavanger, Norge.
Jag välkomnar mig själv tillbaka. Ser det som ett kärt återseende och en officiell comeback. Ikväll kommer farfar ropa "nytt från Norge!" till farmor och resten av världen kommer hålla andan tills nästa inlägg publiceras. I'm back.

RSS 2.0