New York

Sista sex nätter i USA tillsammans spenderade vi i "the big Apple", och jag kan säga er att det är big... men inte så mycket apple. Snarare hot, svettigt och coolt.

För att spara lite tid slänger jag bara fram en bild från NY. För jag antar att de flesta vet hur frihetsgudinnan ser ut? och att de flesta sett en vägskylt med "wall st", eller en bild på det där fruktansvärt höga tornet? Så... därför räcker det med en bild på ett unikt par framför en välbekant bargrund och ett tips för de nyfikna att kika vidare på facebook.



USA

Vi lovade bilder... och bilder ska ni få se. Vi går tillbaka några veckor och börjar bildhistorien från början...

För att kunna flyga måste man ha pass och biljett. Check.

Besökte familjen Collins i Newport. Här poserar dom framför sin nya båt i Boston.
Inget att skryta om... bara en helt vanlig båt..

San Francisco- en stad helt i vår smak. Boendet super och Union square ett stenkast från vårt hostel. Mumsade mat på cheesecake factory, pillade på tuffa prylar på Apple store och hängde med fångar på Alcatraz. ...och så fick vi lära oss den svåra vägen att man ska hålla sig något kvarter bort från härbärg...

Hyrde bil i SF och hann med lite tuffa grejer som mystery spot på vår väg ner hit. Här visar vi stolt upp den vita faran vid Montereys kust, där vi också passade på att övernatta. Alltså inte på stranden... men i staden.

Roadtrip är kul. Helst på fyra hjul.
Det är bra med GPS. För att slippa road mess.
Att köra på hwy 1 är bäst. För då får man se mest.
Njut av carpool... och stay cool.

Såhär kul tycker Björn att det är på bilsemester! Mycket skratt blev det....

...och en puss då och då.

I LA såg vi på ENG-USA matchen på en pub som låg på gatan som har stjärnor på trottoarerna, och efter två timmars letande hittade vi stora bokstäven på ett berg. Sen gjorde vi klart mycket mycket mer i den där film staden....
...spanade kändisar, träffade nya vänner och chillade under korkeken utan korkar.

På Coronado beach och det fina hotellet.

På seaworld i San Diego hade vi kul med bland annat hajjar och shamu.

...och så åt god mat på Candelas med våra goda vänner!

to be continued.....

New York City

Vi lever. Vi har det bra. Vi njuter, shoppar, turistar och tar hand om varandra. Vi är kära och vi har mängder med bilder att visa er. Vi bor i marocko, äter mat i Italien och shoppar i SoHo. Vi speglar oss i ljusen på times square, fångar taxibilar med bara blickarna och är specialister på restaurangbesök. Vi har sämst internet uppkoppling men bästa mac att pilla på. Vi lovar bildbevis så snart WiFi är på vår sida. Vi lovar.
Kram på er!

San Diego, CA

Nu ar vi antigen framme i SD. Kanns bra att vara pa "hemmaplan" igen, och annu battre att ha Bjorn med mig. Igar kopte vi med oss kina mat och checkade vi in pa ett Inn vid en trafikerad korsning med jarnvagen ett stenkast bakom huset. Kanske inte sa farligt tankte vi, salange huset inte skakar av forbirullande tag under natten.....

minuter efter det borjar huset skaka och vi tittar lite oroat pa varandra. Vi tankte bada pa att det maste ha varit ett tag, eller ett flygplan (eftersom flygplanen flyger ratt ovanfor for att landa)... men kunde inte hora nagot motorljud...
Jag gick for att fraga receptionisten vad det vad som fick oss att skaka och han svarade "Earthquake. Welcome to California". 5.7 jordbavning langre in i landet som skakade om oss totalt. Sjukt att det forsta som sker oss nar vi anlant till sodra kalifornien, ar en jordbavning, och den forsta som B varit med om.

Sista dagen i LA, lekte vi runt pa Universal Studios. Vi bockade av alla stora attraktioner, at mumsig glass, och fick se en riktigt stor stjarna; hunden fran grinchen!!! Denna sota hund blev darfor den enda kandis vi lyckades skada under vistelsen i LA. Yeeey!

Nu ar min tid pa apple stores fina datorer over. Bjorn har handlat Macbook Pro for ex antal hundra dollar och vi ar redo for att gora SD. Kram fran oss!

Venice, Los Angelse, CA

Tiden gar pa tok for fort nar man har roligt. Kom sent i fredagskvall till Venice beach hostel och efter att min chock och panik lagt sig kunde vi stiga ur bilen och checka in. Det var inte sa farligt, jag fick bara ett stort overfall av radsla och osakerhet.... och lite for trott for att se forbi allt mindre bra pa gatorna istallet for att se det som var bra. Hur som helst, de kanslorna ar forsvunna och tummen upp for Venice!

Vi har hunnit med i stort sett allt den dar man ska ha gjort nar man ar i LA. Santa Monica, shopping, Beverly Hills, Kandisspaning utan resultat, Rodeo drive, VM pa pub pa hollywood blv, Hollywood, Hollywoodskylten, Pride 2010 festivalen, gatubrak, sushi pa fancy restaurang, Universal City, iMAX, relaxing pa stranden och mycket mycket mer. Vi gillar LA. Kanske inte lika mycket som SF... men nastan.

Imorgon ska vi leka oss runt pa universal studios och efter det kora sista strackan soderut till San Diego. Det ser vi fram emot! Mindre bra ar att jag blivit forkyld, men Bjorn ser till att ta hand om mig med att lana ut jackan nar jag fryser och erbjuda mig te mitt i natten. Han ar bast!

Bilder kommer senare nar vi har tid for sant. Vi sager, den som vantar pa nagot gott.....


San Francisco, CA

Ja nu kan vi storstaden som om vi varit har i manga ar. Cabel car hit, BART dit, latte dar mat har. Forsta kvallen bockade vi av Cheesecake factory och tryckte i oss sweet corn tamale cakes + huvudratt trots att magen inte skrek efter mat. Gott gott gott! Cheesecake far vi unna oss nasta gang, kanske i SD.

Vi har varit fangar pa Alcatraz, myst med sealions i solen vid pier 39, knaprat rakor pa "Bubba gump" och traffat en egyptier pa hostellet. Pa tal om vart hostel sa ar det klart det basta hostellet ever. Fint, rent, gratis pankakor och grot till frukost, micro och kyl pa rummet, gratis tvattomat, trevlig staff, tips pa utflykter och vagledning pa vaggarna, bra uppehallsrum och gratis internet i hela byggnaden. Synd att man inte kan ta med sig sitt hostel vart man an skulle resa, for om det hade gatt hade vi tagit med oss USA hostels resten av resan. Right Bjorn? Nog fjask.

Att shoppa ar vi bra pa. Mest storshopparen Bjorn som hittar snygga skor. Far se hur manga han tar med sig hem till Sverige till slut. Kopa macbook har vi planerat men det blir nog att vanta till NYC.
Idag tankte vi besoka Castro, stadens gaykvarter, men min magkansla fick oss att vanda tillbaka. Efter att vandrat in i lite "fel" kvarter dar i stort sett varje manniska vi motte var lite konstig, gick med krycka, sov vid husvaggarna eller drog runt pa sina hem, och vi var de enda hela rena kande jag mig inte sa pepp pa att dra vidare. Trots att jag hade min starka man i handen. Istallet har vi strosat i Chinatown och atit lunch i Little Italy. Vi har vandrat sicksack uppfor Lombard street och satt en otroligt fin vy over SF. Promenerat pa market street och helt enkelt bara njutit av att vara i SF.
Imorgon ska vi hyra bil och kora over den roda bron som ni sakert hort talas om. Sen ska vi kora soderut. Sodern tycker vi om. Mer om det sedan, nu ska vi pilla vidare pa en iphone. Tack Apple for gratis internet.

Newport, RI

I fredags borjade vi vart aventyr i USA. Borjan var kanske inte den basta nar jag vid incheckningsdisken kom pa att jag inte hade med mig adressen till familjen vi skulle bo hos forsta natterna, vilket man var tvungen att visa upp. Typiskt. En dryg halvtimme senare, med letande pa personalens dator utan resultat, fick jag fram ur mitt minne en gatuadress och vi var fria att ga vidare till security check.


Andra lilla problemet stotte vi pa nar vi precis landat i New York for att byta plan. I passkontrollen fick jag inte fortsatta vidare med Bjorn utan skickades med eskort ner till en extra check pa nedre plan. Vad kunde vara sa farligt med mig att jag inte fick ga igenom utan extra kontroll?  Tydligen inte sa mycket, for efter 20 minuter fick jag fortsatta efter att ha lovat att jag inte skulle arbeta under min vistelse. deal.


Hela helgen har vi fyllt med familjen Collins och deras nytillskott, hunden Lola. Roliga dagar med pizza, thunder storms, hundpromenader, mansion besok, stads besok, Boston, lekar m.m m.m. Har ar Bjorn en stor favvis hos barnen :)


Nu morgon och barnen pa vag till skolan. Snart flyger jag och Bjorn vidare till San Francisco o jag har hort att det ligger en cheesecake factory nara vart hostel vid union square. Middagsplanerna bokade! :)


Claire Jack and Lola


Bjorn var bra med barnen och barnen tyckte om Bjorn


Ja, vi la ett bud pa denna lilla villan...


Gick the freedom trail i Boston


Ovader pa ingang. Ca tio sekunder senare var vi fast i ett litet bas med stormen ratt over oss. Tur att vi var fadriga med Boston och "bara" skulle ta oss hem med bat och tag...


... two days

Lämnade Stavanger i fredags och intog på nytt Halmstad i lördags. Sen dess har jag packat upp, tvättat, städat och börjat packa om. Trots att de sysslorna dominerat de senaste dagarna har jag ändå hunnit med en hel den annat kul;

..Firat morsdag vid hallägraskogens kant och på Tallhöjden.
..Lunchat i stan med fina Nikki (och fick hjälp med nytt mobilköp)
..Ätit glass på Halmstads bästa glassbar - Peo's!
..Varit med Björn i Göteborg, där vi skrev under kontraktet till vår nya lägenhet.
..tapeter till lägenheten (mest nöje för mig, men Björn höll ut och gjorde utmärkta val)
..en spontan femkamp på Liseberg med bästa Jens.
..mormor på Peo's.
..presterat med minsta möjliga rätt på harrys quiz kväll.

Sista dagen före avresa imorgon och en lista minst lika lång som den jag nyss bockat av. Tur att man lämnar halmstad så sent på fredag (05.00) att jag hinner med det sista då.... hm hm.

RSS 2.0